Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Arsan Tekstil’in esas sözleşme tadiline ilişkin başvurusu

Arsan Tekstil Ticaret ve Sanayi A.Ş, esas sözleşme tadiline ilişkin başvuru sonucu hakkında bilgiledirme yaptı.


Arsan Tekstil Ticaret ve

Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, şöyle denildi:

''Şirketimizin 19.04.2024 tarihinde, holding şirketi olacak şekilde esas sözleşmemizin 'şirketin ünvanı' başlıklı  2. maddesinin, 'amaç ve konu' başlıklı 3. maddesinin ve 'karın dağıtımı' başlıklı 29. maddesinin değişikliği için Sermaye Piyasası Kuruluna (SPK) başvuruda bulunulmuştu. Başvuru sonucu hakkında SPK'nın 2024/44 sayılı 05.09.2024 tarihli bülteninde yayımlanan bilgilendirmede, 'Arsan Tekstil Ticaret ve Sanayi A.Ş'nin esas sözleşmesinin 2, 3 ve 29. maddelerinin değiştirilmesine ilişkin hazırlanan tadil metnine kurulumuzca uygun görüş verilmesi talebinin olumsuz karşılanmasına karar verilmiştir.' ifadesi 06.09.2024 tarihli KAP açıklamamızda kamuoyuna duyurulmuştu.

Ayrıca şirketimize gönderilen 11.09.2024 tarihinde tebliğ edilen yazıyla da başvuru talebimizin SPK karar organının 05.09.2024 tarihli ve 49/1383 sayılı toplantısında, esas sözleşme tadil metninde, holdingin bağlı şirketlerine katılmak ve yönetimlerine hakim olmak dışında, doğrudan holding tarafından gerçekleştirilecek faaliyetler bulunması nedeniyle, Türk Ticaret Kanunu md. 519/4 hükmü ve Ticaret Bakanlığının yerleşik uygulaması gözetilerek şirketimizin anılan talebinin olumsuz karşılanmasına karar verildiği bildirilmişti.

SPK'nın saf holding kurulması görüşü doğrultusunda şirketimize ait iplik ve tekstil teşvik belgesi ile turizm ve diğer işletme ruhsatlarının bağlı kuruluşlarımıza devredilmesini müteakip  holding müracaatında bulunma yönünde ilke kararı alınmıştır.''
 

Hibya Haber Ajansı