Asya'da yatırımcılar, Japonya'nın başkenti Tokyo'dan gelen ve ülke genelindeki eğilimlerin öncü göstergesi olarak kabul edilen Temmuz ayı enflasyon verilerini değerlendirdi.
Tokyo'nun manşet enflasyonu Mayıs ayındaki yüzde 2,3'ten Temmuz ayında hafif bir yavaşlamayla yüzde 2,2'ye gerilerken, taze gıda fiyatlarını dışarıda bırakan çekirdek enflasyon oranı beklentilere paralel olarak değişmeyerek yüzde 2,2'de kaldı.
Tayvan piyasaları tayfun nedeniyle iki gün kapalı kaldıktan sonra yeniden işlem görmeye başladı ve Tayvan Ağırlıklı Endeksi yüzde 3,46 düştü. Uluslararası alanda Foxconn olarak bilinen Hon Hai Precision Industry ve çip üreticisi Taiwan Semiconductor Manufacturing Company sırasıyla yüzde 4,22 ve yüzde 5,41 değer kaybetti.
Güney Kore'nin Kospi'si de yüzde 0,62 yükselirken, küçük sermayeli Kosdaq yüzde 0,33 değer kazandı. Avustralya'nın S&P/ASX 200 endeksi yüzde 0,74 yükseldi. Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 0,61 yükselirken, Çin anakarası CSI 300 yüzde 0,12 geriledi.
ABD'de işlemciler teknoloji sektöründen çıkmaya devam ederken, S&P500 ve Nasdaq Composite Perşembe günü kayıplarını sırasıyla yüzde 0,51 ve yüzde 0,93 artırdı, Dow Jones Industrial Average ise yüzde 0,2 yükseldi.
Hibya Haber Ajansı