Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Bolat, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin Ankara’daki büyükelçileri ile görüştü

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanı Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis’in ev sahipliğinde Avrupa Birliği üyesi ülkelerin Ankara’daki Büyükelçileri ile bir araya geldi.

Ticaret Bakanı Prof. Dr.

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanı Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis’in ev sahipliğinde Avrupa Birliği üyesi ülkelerin Ankara’daki Büyükelçileri ile toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda Türkiye-AB ilişkilerinin geleceğinii ve yüksek düzeyli ticaret diyaloğunu görüştüklerini belirten Bolat, şu değerlendirmeyi yaptı:

"AB Büyükelçiler toplantısında , 2023 yılında 211 milyar dolara ulaşan dengeli dış ticaret hacmi ile Türkiye’nin en önemli ticaret ortağı olan AB ile mevcut Gümrük Birliği'nin modernizasyonu, hizmetler ticareti, dijitalleşme, yeşil dönüşüm, vize sıkıntılarının çözülmesi, taşımacılık kotalarının arttırılması gibi stratejik konularda yaptığımız çalışmaları ve önümüzdeki dönem yol haritamızı Büyükelçilerle paylaştık. AB ile ekonomik bağlarımızı kazan-kazan prensibi etrafında daha da geliştirmek ve iş birliğimizi çeşitlendirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz."

Hibya Haber Ajansı