Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Ersoy, Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb ile araya geldi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Finlandiya Tatarları” kitabının tanıtım programı ve sergi açılışı kapsamında Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb ile bir araya geldi.

Kültür ve Turizm Bakanı

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından yayımlanan “Finlandiya Tatarları” kitabının tanıtım programı ve sergi açılışı dolayısıyla Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb ile bir araya geldiklerini açıkladı.

Dr. Ramil Belyaev tarafından kaleme alınan “Finlandiya Tatarları” kitabının, Finlandiya Tatarlarının ülkeye göç süreçlerini; kimlik ve kültürlerini nasıl koruduklarını; Finlandiya’ya nasıl uyum sağladıklarını detaylı ve bütünlüklü bir şekilde incelemesi bakımından oldukça önemli olduğunu belirten Bakan Ersoy, şunları ifade etti:

“Bu kıymetli eserin, gelecekte yapılacak çalışmalar için de temel bir kaynak olacağını düşünüyor, kitabın bizlere ulaşmasında emeği geçen Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığımıza ve herkese teşekkür ediyorum. Türkiye ve Finlandiya arasında 1924’te imzalanan Dostluk Anlaşması’nın 100. yılında dostluk bağlarımızı daha da güçlendirmek için çalışmaya devam edeceğiz.”

Hibya Haber Ajansı