Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Güler: Ordumuzun etkin ve güçlü olması elzemdir

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, dünyadaki etkinliği sürdürmek ve bin yıldır var olunan coğrafyadaki varlığı devam ettirmek için ordunun etkin ve güçlü olmasının elzem olduğunu söyledi.

Milli Savunma Bakanı Yaşar

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 19 Eylül Gaziler Günü ve Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazilik’ ünvanı ile ‘Mareşal’ rütbesi verilişinin 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla bakanlıkta düzenlenen törende konuştu.

Bakan Güler, Türk milletinin en büyük karakter özelliğinin, bağımsızlığına ve kutsal değerlerine olan tutkusu ile vatan ve millet aşkı olduğunu belirterek, “Necip milletimiz, köklü tarihi boyunca millî ve manevi değerlerini canı pahasına muhafaza etmiş, onun bağrından çıkan kahraman ordumuz da bu değerleri korumak için ‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi…’ düsturunu benimsemiştir.” dedi.

Uluslararası güç dengelerinin yeniden şekillendirilmeye çalışıldığı, nüfuz mücadelelerinin ve jeopolitik gerginliklerin arttığı hassas bir dönemden geçildiğini söyleyen Bakan Güler, şunları ifade etti:

“Jeostratejik önemi yüksek ülkemiz, etrafının ateşten bir çember olduğu bu süreçte, artan risk ve tehditlere karşı çok yönlü ve etkin bir savunma ve güvenlik politikası takip etmektedir. Bu kapsamda, ülkemizin ve asil milletimizin bekasını en güçlü şekilde savunurken, pek çok bölgesel ve küresel meselenin çözümüne yönelik sergilediğimiz yapıcı ve güçlü duruşla da müzakere masalarının ve uluslararası güvenlik mimarisinin vazgeçilmez bir üyesi haline gelmiş durumdayız.”

Bakan Güler, dünyadaki etkinliğini sürdürmek ve bin yıldır var olunan coğrafyadaki varlıklarını devam ettirmek için ordunun etkin ve güçlü olmasının elzem olduğunu dile getirerek, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu da ancak yerli, milli ve bağımsız bir savunma sanayisi ile mümkündür. Sizlerin de yakından takip ettiği üzere savunma sanayisi, teknolojik gelişmelerin en hızlı yaşandığı alanlardan biridir. Kahraman personelimizin en az riskle ve en yüksek motivasyonla görevini yapması, temel hedefimizdir. Bu nedenle harp silah, araç ve gereçlerindeki teknolojik yenilikleri vakit kaybetmeksizin Silahlı Kuvvetlerimizin kullanımına sunuyoruz.”

Hibya Haber Ajansı