Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Kacır: Çatlak seslere en güçlü cevap burada çalışan makineler

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Mardin’de Toplu Açılış, İmza ve Temel Atma Törenine katıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Mardin’de Toplu Açılış, İmza ve Temel Atma Törenine katıldı. Kacır, kadın ve genç istihdamını destekleyecek, Mardin’in turizmine, sanayisine, eğitimine katkı sağlayacak projelerin hayırlı olmasını diledi. Son 22 yılda gerçekleştirdikleri büyük ve kalıcı kazanımlarla asırlık başarılara imza attıklarını belirten Kacır konuşmasında şunları söyledi:

"“Halka hizmet Hakk’a hizmettir!” şiarıyla; KOBİ’lerimize sağladığımız imkânlarla ve bölgesel kalkınma projelerimizle Mardin için, Mardinliler için çalışıyoruz. Mardin’imizin refah seviyesini artırmaya, sağladığımız teşvik mekanizmalarıyla, desteklerle kalkındırmaya devam ediyoruz. 22 yıl öncesine kadar Mardin’de sadece iki elin parmağı kadar KOBİ’miz KOSGEB desteklerinden yararlanma imkanı elde etmişken biz AK Parti iktidarları döneminde bugüne kadar 12 bin 700’den fazla KOBİ’mize 3,1 milyar lira destek sağladık."

Mardin'in tarım ve tekstil alanlarında üretimini verimli kılacak yeni yatırımlara adım attıklarını belirten Bakan Kacır, şu açıklamayı yaptı:

"Bugün Dicle Kalkınma Ajansı’mızın 415 milyon lira destek sağladığı toplam yatırım tutarı 520 milyon liraya ulaşan 3 proje ile 10 yeni tesisimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. GAP Bölge Kalkınma İdaremiz eliyle 35 milyon lira destek sağlayacağımız 6 yatırımın da imzasını atıyoruz. Yeni yatırımların açılışını ve imzasını, yine şehrimize değer katarak üretimdeki gücünün ispatı niteliğindeki bir fabrikamızda gerçekleştiriyoruz. Bugün, açılışını gerçekleştirdiğimiz tesisler ve projeler devletimizin tüm imkânlarının bölgemiz için seferber edildiğinin açık ispatıdır. Bu konuda çıkan çatlak seslere de en güçlü cevap işte burada çalışan makinelerdir. Mardin artık sükûnetin ve huzurun hâkim olmasıyla beraber, üreterek büyüyor, yeni yatırımlarla kalkınıyor, bölgesinin emsal teşkil eden şehri haline geliyor."

Hibya Haber Ajansı