Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Yumaklı: Yarın ve hafta sonu, düşük nem, yüksek sıcaklık ve rüzgar olması söz konusu

İstanbul, 15 Ağustos (Hibya) – Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale, Bolu ve Manisa’daki orman yangınları hakkında açıklama yaptı. Bakan Yumaklı, Yarın ve hafta sonu, düşük nem, yüksek sıcaklık ve rüzgar beklenmesi dolayısıyla vatandaşlara uyarılarda bulundu.

İstanbul, 15 Ağustos (Hibya)

Bakan Yumaklı'nın konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Çanakkale’de güney hattı dediğimiz alanda herhangi bir problem yok. Düz bir çizgi halinde yangının başlangıç noktasıyla denize kadar olan alanda devam ediyor.

Yangına müdahaleye giderken bir ekibimiz maalesef kaza geçirdi. Çok şükür ki herhangi bir can kaybı yok, durumları iyi. Tedavilerinin ardından bu arkadaşlarımız görevlerinin başına döndüler.

Bolu’nun Göynük ilçesi Bekirfakılar mevkisinde ikinci yangınımız saat 12.41’de meydana geldi. Saat 12.56’da ilk müdahale yapıldı. Kırsal alanda başlayan bir yangındı maalesef ormana sıçradı. Yangın nemin yüzde 20’lerde olması ve çok şiddetli rüzgarla birlikte yayıldı. 3 köy şu anda risk altında herhangi bir gerekçe oluştuğunda boşaltılmak üzere tedbir alındı. Seferler ismindeki bir köy de boşaltıldı.

Manisa’nın Gördes ilçesinde üçüncü yangınımız meydana geldi. Dün saat 14.35’te çıkan yangına 14.45’te ilk müdahale yapılmıştı. Kırsal alanda başlayan yangın ormana sıçradı. Sıcaklığın yüksek olması ve nemin düşük olması yangının yayılmasında etkili oldu. Burada da Karayakup köyü tedbiren boşaltıldı.

Yangınların üçüne de 14 uçak, 31 helikopter, 265 kara aracımız ve bin 413 personelimiz direkt müdahale ediyor. Bunun dışında da valiliklerimiz başta olmak üzere tüm kamu kurumlarımız, yerel yönetimlerimiz araç ve personel desteği vermeye devam ediyorlar. Yangınları karadan ve havadan kontrol altına almak için çabalarımız sürüyor.

Cuma, cumartesi ve pazar günü şu ana kadar ki yaşadıklarımızın çok daha üzerinde düşük nem, yüksek sıcaklık ve yüksek rüzgar olması söz konusudur. Bu konuda bütün valiliklerimize ikaz yazısı gönderdik. Bütün risk altındaki illerimizde vatandaşlarımızın yangına meydan verebilecek hallerden kaçınmasını özellikle rica ediyoruz. Bu üç gün ülkemizde adeta bir seferberlik ilan etmiş durumdayız."

Hibya Haber Ajansı