Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Balıkesir Kent Konseyi Çocuk Meclisi kuruldu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi(BBB) Başkanı Ahmet Akın, “Çocuk Dostu Balıkesir” hedefiyle çocukların, hem kendileriyle hem de kentle ilgili sorunların çözümünde aktif rol almalarını sağlamak amacıyla vaat ettiği Balıkesir Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin Olağan Genel Kurul Toplantısına katıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi(BBB) Başkanı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi(BBB) Başkanı Ahmet Akın,  Balıkesir Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda “Kuvayi Milliye’nin başşehri Balıkesir’den yeni liderler çıkacak. Yeni liderler, Türkiye’nin önümüzdeki yıllarında çocuklarımız olacak; evlatlarımız hem Balıkesir’i hem ülkeyi yönetecekler, hem de inşallah her yerde lider olacaklar. Bunun için biz de elimizden geleni ardımıza koymayacağız” dedi.

Avlu Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya Başkan Akın’ın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, BBB Başkan Vekili ve Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Sevinç Baykan Özden, BBB Genel Sekreter Yardımcısı Aslı Aynaoğlu ve çok sayıda çocuk katıldı.

Balıkesir’de Çocuk Meclisi kurmanın hayali olduğunu ve hayalini gerçekleştirmekten çok mutluluk duyduğunu söyleyen Başkan Akın, “ Seçimde hep söyledim; dedim ki çocuk meclisi yapacağız, Balıkesir’de bir tane çocuk meclisi olacak. Burada çocuklar kendi geleceğine, kendi isteklerine karar verip, yapmak istediklerinin kararlarını alacaklar. Ve bu vesileyle de Kuvayi Milliye’nin başşehri Balıkesir’den yeni liderler çıkacak. Yeni liderler, Türkiye’nin önümüzdeki yıllarında çocuklarımız olacak; evlatlarımız hem Balıkesir’i hem ülkeyi yönetecekler, hem de inşallah her yerde lider olacaklar. Bunun için biz de elimizden geleni ardımıza koymayacağız. Ne destek gerekiyorsa Kent Konseyimiz ile birlikte kol kola, omuz omuza vererek inşallah yerine getireceğiz. Bu meclisler çok önemli, çünkü çocuklar bizim geleceğimiz. Bizlerin hedefleri çocuklarımızın istekleri ve hayallerini gerçekleştirmek.  İşte bunun için çalışıyoruz ve bu konularla ilgili gerekli çalışmaları da yerine getirmeye çalışıyoruz," diye konuştu.

Başkan Akın, bu durumdan mutluluk duyduğunu ifade ederek konuyla ilgili şunları kaydetti:

“Onlar benim evlatlarım. Biz beraberiz, hepimiz Balıkesir’in çocuklarıyız. Onların anneleri, babaları var ama bir de Ahmet ağabeyleri var. Çünkü her zaman onlara en yakın Ahmet Akın. Daha yeni başlıyoruz bu arada. Çocuk Meclisi bir başlangıç. 20 ilçemiz var ve çok uzak noktalarımızda köylerimiz var. Orada çocuklarımızın eksikliklerini beraber gidereceğiz. 20 ilçemizden çocuklarımız buradalar. Kendi bölgelerindeki sorunları, sıkıntıları söyleyecekler, biz de birlikte, beraber çalışacağız.”

 

Hibya Haber Ajansı