Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Şahin, mazot destek tarihini öne çekti

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, çiftçilerin akaryakıt giderleri için başlatılan mazot desteğinde gelen talepleri dikkate alarak dağıtım tarihinin öne çekileceğini açıkladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, çiftçilerin akaryakıt giderleri için 2022 yılında başlatılan mazot desteğinde gelen talepleri dikkate alarak dağıtım tarihinin Ocak ayından Ekim ayına alındığını duyurdu.

Türkiye’de kapsam bakımından ilk olan ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne ait Çiftçi Kart sahibi yaklaşık 42 bin üreticinin yararlandığı akaryakıt desteği uygulamasında yüzde yüz hibeli şekilde bugüne kadar 8 milyon 432 bin 925 litre mazot dağıtıldı. Ayrıca Gaziantep Büyükşehir ile Türkiye Petrolleri arasında yapılan protokol kapsamında çiftçi kart sahibi tüm çiftçilere mazot alımlarında yüzde 6 indirim uygulandı. 

Başkan Şahin, çiftçileri ziyaret ettiklerinde mazot desteği hakkında "Çiftçilerimiz ziyaretlerimizde mazot desteğini sürdürmemizi istediler ama dağıtım tarihini öne alınmasını talep ettiler. Bu talepler doğrultusunda arkadaşlarıma talimat verdim. Çiftçi Kartımız ile mazot dağıtımına başlayacağız. Geçen yıl Ocak ayında mazotu dağıtmıştık bu yıl Eylül ortası Ekim ayının başında talepler doğrultusunda beklemeden mazotu dağıtıyoruz" dedi.

Hibya Haber Ajansı