Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Tugay: İzmir’in ortak koridorda Batı’ya açılan kapı olmasını hedefliyoruz

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen Akdeniz’in en büyük lojistik buluşma noktası 3. Logistech-Lojistik, Depolama ve Teknolojileri Fuarı, Fuar İzmir’de açıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev

Akdeniz’in en büyük lojistik buluşma noktası niteliğindeki Logistech-Lojistik, Depolama ve Teknolojileri Fuarı, Fuar İzmir’in A ve B hollerinde açıldı. 13 Eylül tarihine kadar açık kalacak fuar, katılımcı ve ziyaretçilerine lojistik sektörüne ait tüm tedarik ve ihtiyaç zincirinin bir arada olduğu bir deneyim sunuyor. Geçen yıla oranla yüzde 50 büyüyen Logistech Fuarı’na 20 binin üzerine aktif ziyaretçi bekleniyor.

Fuar İzmir’de düzenlenen açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir’in tarihsel anlamda lojistik merkezi olduğunu, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak İzmir’i Türkiye’nin lojistik merkez üssü yapma hedefiyle çalışmaya devam ettiklerini belirtti.

Küresel lojistik pazarın 2022’de 10,68 trilyon dolar olduğunu, e-ticaret endüstrisi geliştikçe küresel lojistik pazarındaki büyüklüğün 2032 yılına kadar yaklaşık 18,23 trilyon dolara ulaşmasının beklendiğini belirten Başkan Tugay, “Ticarette deniz taşımacılığının önem kazandığı görülürken, İzmir limanlarıyla öne çıkıyor. İzmir, tarihi mirası, dünyanın önemli noktalarına birkaç saatlik uçuş mesafesinde bulunması ve 13 limanıyla çok önemli potansiyele sahip. İZFAŞ, fuarımızı bu potansiyeli harekete geçirmek için başlattı. Fuarımızı İzmir’i hem ihracat hem de ithalatta Türkiye’nin lojistik merkez üssü yapma hedefiyle düzenlemeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi kesilerek stantlar gezildi. Başkan Tugay, açılış törenine katılan İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı Tamer Kıran, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ve ilçe belediye başkanları ile birlikte stant kuran firma yetkilileri ile sohbet etti.

Evergreen şirketinin standında firma temsilcisi Jerry Chien ile görüşen Başkan Tugay’a yük gemisi maketi hediye edilirken, fuarın ana sponsoru olan Nemport Liman İşletmeleri’nin Yönetim Kurulu Başkanı Cem Harris de Başkan Tugay ve beraberindeki heyet ile fotoğraf çektirdi. Fuarda bulunan stantları gezmeye devam eden Başkan Tugay, Çin firması Wiffa ile de görüşerek sektör hakkında konuştu. Başkan Tugay, fuara katılan Türk firmalarının stantlarını da ziyaret ederek sektör temsilcileri ile görüştü.

Hibya Haber Ajansı