Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bornova Belediyesi ile BORAK İşbirliği Protokolü imzaladı

Bornova Belediyesi ile Bornova Arama Kurtarma Derneği (BORAK) arasında afetlere hazırlık ve müdahale konusunda işbirliği ve teknik destek protokolü imzalandı.

Bornova Belediyesi ile Bornova

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki ve BORAK Genel Başkanı İrem Demircan’ın imza attığı protokol, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yetkililerinin de katılımıyla gerçekleşti.

Protokol töreninde konuşan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, doğal afetlerin Türkiye için bir beka sorunu olduğunu vurguladı. Eşki, “Doğal afetlerle mücadelede ilçemizdeki sivil toplum kuruluşlarıyla omuz omuza hareket etmeliyiz. Bu işbirliği protokolü de bu amaçla imzalanmıştır. Vatandaşlarımızı da harekete geçirecek bir uygulama başlatmayı hedefliyoruz. Ayrıca Türkiye’de yeterli sayıda K9 köpeği bulunmaması gibi önemli eksiklikleri bu iş birliği ile gidermeyi amaçlıyoruz” dedi.

BORAK Genel Başkanı İrem Demircan ise Bornova Belediyesi ile güç birliği yapmanın kentte afetlere karşı direnci artıracağına dikkat çekti.

İmzalanan protokolle, Bornova Belediyesi ve BORAK arasında afet ve acil durum yönetimi, eğitim, tatbikat ve projelerde iş birliği yapılacak.

Hibya Haber Ajansı