Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Borrell, Vietnam ziyaretini tamamladı

Vietnam, 31 Temmuz (Hibya) – Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Yüksek Komiseri Josep Borrell, Vietnam’daki resmi ziyaretlerini tamamladı.

Vietnam, 31 Temmuz (Hibya)

 Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Yüksek Komiseri Josep Borrell, Vietnam'ın Avrupa Birliği'nin Güneydoğu Asya'da en fazla anlaşmaya sahip olduğu ülke olduğunu belirtti.

Vietnam Başbakan Yardımcısı Le Thanh Long ile gerçekleştirdiği görüşmede doğanın korunması ve temiz enerjiye yatırım yapılmasının önemini vurguladıklarını bildiren Borrell, "Vietnam'ın 2050'ye kadar net sıfır emisyona ulaşma taahhüdünü, Adil Enerji Geçiş Ortaklığı aracılığıyla destekliyoruz" dedi.

AB Dışişleri Yüksek Komiseri Borrell Ukrayna'nın mücadelesinin Avrupa için varoluşsal bir öneme sahip olduğunu ve bu savaşın sonuçlarının küresel çapta etkili olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Vietnam halkı savaşın ne olduğunu çok iyi biliyor. Görüşmelerimde Rusya'yı bu savaşı durdurması için etkilemelerini talep ettim. Uluslararası hukukun her yerde, Ukrayna'da, Gazze'de ve Güney Çin Denizi'nde uygulanmasını istemeliyiz. AB, barış ve güvenlik için "akıllı bir destekleyici" olabilir. Kriz yönetimi, siber güvenlik ve deniz güvenliği alanlarında işbirliğimizi artıracağız ve Vietnam'ın yeteneklerini güçlendireceğiz."

Hibya Haber Ajansı