Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle Büyükşehir ve BUSKİ’de görev yapan memurların sosyal haklarında iyileştirme yapıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) Genel Başkanı Erdal Bozkurt'un katıldığı törenle 01 Nisan 2024-31 Aralık 2025 tarihlerini kapsayan sözleşme imzalandı.

Toplu iş sözleşmesindeki kazanımlardan bahseden Başkan Bozbey, şunları söyledi:

"Toplu iş sözleşmesiyle, personelimize Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı’nda birer sosyal denge tazminatı tutarında ikramiye verilecek. 70 TL alınan yemek bedeli 2 katından fazla arttırılacak. İtfaiye ve zabıta memurlarına öğün üzerinden yemek bedeli verilecek. Eylül ayında çocukları eğitim gören personelimize eğitim ve kırtasiye desteği olarak net 3 bin  TL ikramiye verilecek."

Başkan Bozbey, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadın çalışanlara yarım gün idari izin hakkı tanınacağını belirterek, açıklamasına şöyle devam etti:

"Personelimize, tüm tesislerde ve iştiraklerimizin işlettiği işletmelerde geçerli olacak şekilde yüzde 25 indirim uygulanacak. Yaz ve kış spor okullarında yine yüzde 25 indirim yapılacak. Bursa Büyükşehir Belediyemiz ile Tüm Bel-Sen arasında imzalanan toplu iş sözleşmesinin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum"

Hibya Haber Ajansı