Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çin Dışişleri Bakanı Wang, Yemenli ve Sudanlı mevkidaşlarıyla görüştü

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, bugün başkent Beijing’de Yemen Dışişleri Bakanı Şâyi Muhsin Zindani ve Sudan Dışişleri Bakanı Hüseyin Avad ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Çin Dışişleri Bakanı Wang

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, bugün başkent Beijing’de Yemen Dışişleri Bakanı Şâyi Muhsin Zindani ve Sudan Dışişleri Bakanı Hüseyin Avad ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Yemen Dışişleri Bakanı Şayi Muhsin Zindani ve Sudan Dışişleri Bakanı Hüseyin Avad, 30 Mayıs’ta düzenlenecek Çin-Arap Ülkeleri İşbirliği Forumu 10. Bakanlar Toplantısı’na katılmak üzere Beijing’e geldi.

Wang Yi, Yemenli mevkidaşı Zindani ile bugün yaptığı görüşmede, Kızıldeniz krizinin, Gazze’de devam eden çatışmaların etkisiyle doğduğuna dikkat çekerek, Çin'in krizin çözümünde yapıcı bir rol oynamaya devam edeceğini belirtti.

Aynı zamanda Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Bürosu üyesi olan Wang, önceliğin daha büyük bir insani felaketin önlenmesi için Gazze'deki çatışmaların mümkün olan en kısa sürede durdurulması olduğunu kaydetti.

İlgili taraflara sivil gemilere yönelik saldırıları durdurma ve Kızıldeniz üzerindeki seyrüsefer güvenliğini sağlama çağrısında bulunan Wang Yi, Çin'in bu konuda yapıcı rol oynamayı sürdüreceğini ifade etti.

Wang Yi, ilgili tüm tarafların siyasi çözüm yoluna bağlı kalarak Birleşmiş Milletler ile bölge ülkelerinin arabuluculuk çabalarına aktif şekilde yanıt vermesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Zindani, Çin’in Kızıldeniz'deki gerilimin azaltılmasının yanı sıra, Yemen'de uzlaşma sağlanmasında ve ülkenin yeniden yapılandırılmasında daha büyük rol üstlenmesini beklediklerini belirtti.

Zindani, Çin-Arap Ülkeleri İşbirliği Forumu 10. Bakanlar Toplantısı’nın Arap ülkeleri ile Çin arasındaki işbirliğini yeni bir seviyeye taşıyacağına inandıklarını söyledi.

Diğer yandan Wang Yi, Beijing’de bugün Sudanlı mevkidaşı Hüseyin Avad’la da bir araya geldi.

Sudan’ın Çin-Arap Ülkeleri İşbirliği Forumu’nun inşasına aktif şekilde katılmasını övgüyle değerlendiren Wang Yi, Çin’in başta Sudan olmak üzere Afrika ülkeleriyle birlikte bu yılki Çin-Afrika İşbirliği Forumu Zirvesi’nin başarıyla düzenlenmesini sağlamak için çaba harcayacağını ifade etti.

Hüseyin Avad ise görüşmede, Çin-Arap Ülkeleri İşbirliği Forumu ve Çin-Afrika İşbirliği Forumu’na büyük önem verdiklerini, iki forum çerçevesinde Çin’le her alandaki pragmatik işbirliğini derinleştirmeye hazır olduklarını vurguladı.

Hibya Haber Ajansı