Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çin’den ABD’nin denizaltı kablo bildirisine karşı sert yanıt

Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin BM Genel Kurulu sırasında denizaltı kablolarına ilişkin bir ortak bildiri imzalama girişimine karşı sert yanıt verdi.

Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin

Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin BM Genel Kurulu sırasında denizaltı kablolarına ilişkin bir ortak bildiri imzalama girişimine karşı sert yanıt verdi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian, ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu sırasında denizaltı kablolarıyla ilgili bir ortak bildiriyi kışkırttığını ve bu girişimin kötü niyetli olduğunu ifade etti. Lin Jian, bu açıklamayı bugün düzenlenen basın toplantısında yaptı.

ABD ve Avrupa medyasında yer alan haberlere göre, ABD’nin eylül ayının sonunda gerçekleştirilecek BM Genel Kurulu sırasında denizaltı kablolarına ilişkin New York Ortak Deklarasyonu’nu imzalamayı planladığı ve Avrupa Birliği üyesi ülkelerin bu deklarasyona katılıp katılmama konusunu değerlendirdiği bildirildi. Bazı medya analistleri, ABD’nin bu girişimiyle Çinli denizaltı kablo şirketlerini küresel tedarik zincirinden dışlamayı amaçladığını öne sürdü.

Lin Jian, ABD'nin denizaltı kablolarını siyasallaştırdığını ve güvenlik endişelerini ön plana çıkararak uluslararası pazar kurallarını baltaladığını söyledi. Lin ayrıca, bu girişimin küresel veri bağlantısını ve ağ güvenliğini tehdit ettiğini vurguladı. Lin Jian, özellikle gelişmekte olan ülkelerin denizaltı kablo endüstrisini geliştirme ve bağımsız tedarikçi seçme hakkından mahrum bırakıldığını belirtti.

Çinli sözcü, Çin’in bu girişime kararlılıkla karşı çıktığını ve her zaman Çinli işletmelerin meşru haklarını savunacağını yineledi. Sözcü ayrıca, uluslararası toplumun adil, tarafsız ve kapsayıcı ilkeler çerçevesinde denizaltı kablo işbirliği yapmasını desteklediklerini ve ABD'nin tek taraflı hegemonyasına karşı durmaya devam edeceklerini ifade etti.

Hibya Haber Ajansı