Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çin’den ABD’ye ek gümrük vergilerini kaldırma çağrısı

Çin Ticaret Bakanlığı, ABD’yi Çin’e karşı uyguladığı tüm ek gümrük vergilerini en kısa sürede kaldırmaya çağırdı.

Çin Ticaret Bakanlığı, ABD'yi

Çin Ticaret Bakanlığı, ABD'yi Çin'e karşı uyguladığı tüm ek gümrük vergilerini en kısa sürede kaldırmaya çağırdı.

Bugün düzenlenen basın toplantısında, ABD Ticaret Temsilciliği'nin (USTR) kısa süre önce Çin’e karşı Tungsten ürünü, silikon çip ve polisilikon dahil olmak üzere beş kategorideki ürünü kapsayan ABD Ticaret Yasası'nın 301. Maddesi uyarınca gümrük vergilerini artırma önerisine değinildi.

Çin Ticaret Bakanlığı Sözcüsü He Yongqian, Çin'in her zaman ABD’nin 301. Madde vergilerini artırmasına karşı çıktığını yineledi. Sözcü, Dünya Ticaret Örgütü’nün (DTÖ) daha önce 301. Madde vergisinin örgütün kurallarına aykırı olduğunu belirttiğini hatırlatarak, ABD'nin bu son adımıyla yanlış yolda daha fazla ileriye gittiğini ifade etti.

Açıklamada, "ABD’yi rasyonel ve nesnel bir şekilde farklı çevrelerin taleplerine yanıt vermeye çağırıyoruz. ABD, küresel üretim ve tedarik zincirlerinin güvenliğini gözetmeli ve hem Çin hem de ABD'nin tüketici ve üreticilerinin temel çıkarlarını dikkate alarak, Çin’e karşı uyguladığı tüm ek gümrük vergilerini derhal kaldırmalı. Böylece iki ülkenin ekonomik ve ticari işbirliği için sağlıklı ve öngörülebilir bir ortam yaratılmalıdır." ifadeleri kullanıldı.

Hibya Haber Ajansı