Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çin’den AB’ye elektrikli araç ticareti için fiyat taahhüdü önerisi

Çin Uluslararası Ticareti Destekleme Konseyi (CCPIT), Çin ile Avrupa Birliği’nin elektrikli araç ticaretinde yaşanan anlaşmazlığın fiyat taahhüdü gibi yollarla çözülmesi arzusunu belirtti.

Çin Uluslararası Ticareti Destekleme

Çin Uluslararası Ticareti Destekleme Konseyi (CCPIT), Çin ile Avrupa Birliği’nin elektrikli araç ticaretinde yaşanan anlaşmazlığın fiyat taahhüdü gibi yollarla çözülmesi arzusunu belirtti. 

Dün AB Komisyonu Çin yapımı elektrikli araçlara anti-sübvansiyon uygulanmasını içeren teklifi kabul etti. CCPIT sözcüsü, bugün yaptığı açıklamada AB’nin kararına tepki göstererek, Çin’deki iş çevrelerinin AB’nin söz konusu sübvansiyon soruşturmasını yakından takip ederek ilgili konu hakkında tutumunu açık bir şekilde ifade etmiş olduğunu anımsattı.

Sözcü, AB’nin iki tarafın eletrikli araç endüstrisi alanındaki işbirliğinde görülen elverişli eğilimi hiçe sayması, ilgili gerçekler ve soruşturma kurallarını görmezlikten gelerek yanlış yargılamayı düzeltmeyi reddetmesi ve Çin menşeli elektrikli araçlara ek tarifelerini uygulama kararı almasına ilişkin davranışlara kararlılıkla karşı çıktıklarını vurguladı.

Çinli sözcü, Çin’deki elektrikli araç endüstrisinin AB’nin soruşturmasına koordinasyon yapmak için en büyük içtenlik göstererek iki taraf arasındaki anlaşmazlığın fiyat taahhüdü gibi yöntemlerle Dünya Ticaret Örgütü’nn kuralları temelinde uygun bir şekilde çözüme bağlanmasını temenni ettiğine dikkat çekti.

Çinli iş adamlarından oluşan heyetin son zamanlarda Avrupa ülkelerindeki iş çevreleriyle defalarca iletişimde bulunduğuna değinilen açıklamada, iki tarafın piyasa ilkelerine saygı duyulması ve ticaret korumacılığına karşı durulması çağrısında da bulunduğu kaydedildi. 

CCPIT’nin ilgili soruşturmanın gidişatını yakından takip ederek iki tarafın diyalog ve müzakere yoluyla ilgili anlaşmazlığı çözmesine destek sağlamayı sürdüreceği aktarıldı.

Sözcü, CCPIT’nin her zaman olduğu gibi Çin ve yabancı işletmelere hizmet vermeyi önemli bir misyon olarak gördüğünü ve AB işletmelerinin içinde bulunduğu dünya iş çevreleriyle iletişim ve işbirliğini güçlendirmeye hazır olduğunu sözlerine ekledi.

Hibya Haber Ajansı