Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çin’den Japonya’ya kırmızı çizgi aşmama çağrısı

Çin, Japonya’nın Taiwan Boğazı’ndaki askeri hareketlerine tepki gösterdi ve bu durumu “aşılamaz kırmızı çizgi” olarak nitelendirdi.

Çin, Japonya'nın Taiwan Boğazı'ndaki

Çin, Japonya'nın Taiwan Boğazı'ndaki askeri hareketlerine tepki gösterdi ve bu durumu "aşılamaz kırmızı çizgi" olarak nitelendirdi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian, Taiwan meselesinin Çin'in egemenliği ve toprak bütünlüğü açısından kritik olduğunu belirterek, bunun Çin-Japonya ilişkilerinin siyasi temelini oluşturduğunu ve aşılmaması gereken bir kırmızı çizgi olduğunu vurguladı.

Sözcü Lin, bugün düzenlenen basın toplantısında Japonya Öz Savunma Kuvvetleri'ne ait gemilerin Taiwan Boğazı'na girmesiyle ilgili olarak, Çin ordusunun ihlale yasalara uygun bir şekilde karşılık verdiğini açıkladı. Lin Jian, Çin’in Japonya'nın eylemine karşı teyakkuz halinde olduğunu ve Japonya nezdinde ciddi girişimlerde bulunduğunu ifade etti.

Çinli sözcü ayrıca, Çin'in Japonya’yı Taiwan konusunda verdiği sözleri yerine getirmesi, açıklamalarında ihtiyatlı olması ve iki ülke ilişkilerinde ve Taiwan Boğazı'nda barış ve istikrarı bozacak adımlardan kaçınmasını istediğini dile getirdi.

Hibya Haber Ajansı