Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Anayasanın ilk 4 maddesiyle bir sorunumuz yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkevi’nde medya mensuplarının sorularını yanıtladı, gündeme ilişkin değerlendirme yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin'de soykırım yapmış bir suçlunun Birleşmiş Milletler çatısı altında yer alabilmesinin bir utanç vesilesi olduğunu belirterek "Hitler bir rüya görmüştü ve halklara kabus yaşatmıştı. Günümüzün Hitler'i Netanyahu da er ya da geç bunun bir rüya olduğunu anlayacak ve gerçekle yüzleşecek." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'nun ya Netanyahu'ya hak ettiği gibi davranacağı ya da bu durumun BM tarihine bir kara leke olarak geçeceğini ifade etti.

Türkiye'nin BRICS ve ASEAN'da yer almasının, buralarda görünmesinin, bölgelerin aritmetiğini değiştireceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadelere yer verdi:

"NATO ülkesiyiz diye Türk ve İslam dünyasıyla bağlantıyı koparamayız. BRICS ve ASEAN ekonomik iş birliklerimizi geliştirmek için fırsatlar barındıran yapılar. Bize 'BRICS'e ya da başka bir yapıya girmeyin' diyenlere baktığınızda yıllardır parçası olmak için çalıştığımız Avrupa Birliği'nin kapısında bizi yıllarca bekletenlerle aynı kişiler."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler'in güçlünün haklı olduğu bir düzene bekçilik yapan bir yapıya dönüştüğünü ve işlevselliğini yitirdiğini belirtti.

Lübnan'ın yeniden kendine gelmesi için imkanlar sağlayacaklarının altını çizen Erdoğan, "Nasıl aslına dönüştüreceğimizi düşüneceğiz. Temennimiz, Lübnan'ın bir an önce travmayı atlatması." dedi.

ABD Başkanlık seçimi hakkında değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye-ABD arasındaki ilişkileri buna göre tekrar teraziye koyacağız. Adımlarımızı da ona göre atacağız. Umarız netice hayırlı olur." ifadelerini kullandı.

Yeni Anayasa hakkında Erdoğan, "Konuyu ilk 4 maddeye sıkıştırmadan, 'Nasıl bir anayasa yapmalıyız?' sorusuna odaklanmalıyız. Anayasanın ilk 4 maddesiyle bir sorunumuz yok.” dedi.

Hibya Haber Ajansı