Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dang humması ve arboviral hastalıklarla mücadele için küresel stratejik plan başlatıldı

Cenevre, 3 Ekim (Hibya) – Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dang humması ve diğer Aedes kaynaklı arbovirüslerle mücadele etmek için Küresel Stratejik Hazırlık, Hazırlık ve Müdahale Planı’nı (SPRP) başlattı.

Cenevre, 3 Ekim (Hibya)

DSÖ’nün başlattığı, Küresel Stratejik Hazırlık, Hazırlık ve Müdahale Planı, küresel koordineli bir müdahaleyi teşvik ederek, dang humması ve Zika ve chikungunya gibi   diğer Aedes kaynaklı arbovirüs hastalıklarından kaynaklanan hastalık, acı ve ölüm yükünü azaltmayı amaçlıyor.

Plan, bulaşmayı kontrol altına almak için öncelikli eylemleri ana hatlarıyla belirtiyor ve hastalık gözetimi, laboratuvar faaliyetleri, vektör kontrolü, toplum katılımı, klinik yönetim ve araştırma ve geliştirme dahil olmak üzere çeşitli sektörlerde etkilenen ülkelere, toplumun tamamını kapsayan ve bölgesel bir yaklaşımla öneriler sunuyor.

Dünya çapında yaklaşık 4 milyar insanın arbovirüs enfeksiyonu riski altında olduğu tahmin ediliyor ve bu sayının 2050 yılına kadar 5 milyara çıkacağı tahmin ediliyor.

Dang humması vakaları DSÖ'nün altı bölgesinde de artış gösterdi ve vaka sayısı 2021'den bu yana her yıl yaklaşık iki katına çıktı; bu yılın Ağustos ayı sonu itibarıyla 12,3 milyondan fazla vaka görüldü.

Hibya Haber Ajansı