Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DEĞERLİ METALLER – Altın faiz indirimi beklentileri ve zayıflayan doları ile yeni rekorda

İstanbul, 25 Eylül (Hibya) – Altın, Çarşamba günü, ABD dolarının gevşemesi ve daha fazla faiz indirimi umuduyla yeni rekor düzeye ulaştı. Yatırımcılar, Federal Rezerv’in faiz oranı yörüngesi hakkında yeni sinyaller aradı.

İstanbul, 25 Eylül (Hibya)

Spot altın, 2,670.43 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra ons başına 2,658.08 dolar düzeyine sabitlenirken, ABD altın vadeli işlemleri yüzde 0.2 değer kazanarak 2,682.10 dolar oldu. 

Spot gümüş yüzde 0,9 düşüşle ons başına 31,85 dolar, platin yüzde 0,4 düşüşle 981,93 dolar ve paladyum yüzde 1,3 düşüşle 1.042,90 dolar oldu.

Dolar yüzde 0,2 gerileyerek dolar fiyatlı külçeyi diğer para birimi sahipleri için daha ucuz hale getirdi.

Salı günü Çin, ABD Fed'in geçen hafta faizleri 50 baz puan düşürmesinin ardından, büyük faiz indirimleri de dahil olmak üzere birçok destek önlemi açıkladı. Piyasa katılımcıları Kasım ayında 50 baz puanlık bir indirim daha yapılma ihtimalini yaklaşık yüzde 60 olarak görüyor.

Bu arada, Fed Yönetim kurulu Üyesi Michelle Bowman, enflasyonun temel ölçütlerinin Fed'in yüzde 2'lik hedefinin “rahatsız edici bir şekilde üzerinde” kaldığını ve merkez bankası faizleri düşürmeye devam ederken dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Yatırımcılar daha fazla politika ipucu için Fed Başkanı Jerome Powell'ın Perşembe günü yapacağı açıklamaları ve Cuma günü açıklanacak ABD enflasyon verilerini bekliyor.

İsrail'in Salı günü Beyrut'ta düzenlediği hava saldırısında üst düzey bir Hizbullah komutanının öldürülmesi, iki taraf arasında sınır ötesi roket saldırılarının arttığı bir ortamda geniş çaplı savaş korkularını artırdı.

Analistler, özellikle Batılı yatırımcılardan altın borsa yatırım fonlarına girişlerin önümüzdeki aylarda artacağını ve rekor seviyedeki külçe fiyatlarını daha da destekleyeceğini söylüyor. 

Hibya Haber Ajansı