Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DEĞERLİ METALLER – Altın fiyatları doların güçlenmesiyle geriledi

İstanbul, 8 Ekim (Hibya) – Piyasa katılımcıları ABD faiz oranı patikası hakkında daha fazla ipucu için Federal Rezerv’in son toplantı tutanaklarını ve ekonomik verileri beklerken, altın fiyatları Salı günü güçlenen doların baskısıyla geriledi.

İstanbul, 8 Ekim (Hibya)

Spot altın yüzde 0,2 düşüşle ons başına 2.639,45 dolara, ABD vadeli altın kontratları yüzde 0,3 kayıpla 2.658,70 dolara geriledi. Spot gümüş yüzde 1,2 kayıpla ons başına 31,34 dolara, Platin yüzde 0,6 düşüşle 965,57 dolara ve paladyum yüzde 2,3 düşüşle 1.000,25 dolara geriledi.

Dolar endeksi yedi haftanın en yüksek düzeyine yakın seyrederek külçeyi diğer para birimleri sahipleri için daha pahalı hale getirirken, gösterge ABD Hazinesi 10 yıllık getirisi iki aydan uzun bir süredir ilk kez yüzde 4'ü aştı.

Siyasi belirsizlik dönemlerinde güvenli bir yatırım olarak kabul edilen altının piyasalarında yatırımcıların gözü de, Orta Doğu'daki gelişmelere odaklıydı. Gazze savaşını ateşleyen Hamas saldırısının birinci yılında, Hizbullah, İsrail'in üçüncü büyük şehri Hayfa'ya roket atarken, İsrail de Lübnan'a saldırısını genişletmeye hazırlanıyordu. 

Altın piyasalarında yatırımcılar ayrıca, Çarşamba günü açıklanacak olan ABD Merkez Bankası'nın (Fed) son politika toplantısının tutanaklarına ve Perşembe günü açıklanacak olan ABD Tüketici Fiyat Endeksi ve Cuma günü açıklanacak olan Üretici Fiyat Endeksi verilerine odaklanmış durumda. Hafta boyunca birçok Fed yetkilisi de konuşma yapacak.

Geçen hafta beklenenden daha güçlü gelen istihdam verileri, piyasaların ABD'de faiz indirimi beklentilerini azaltmasına yol açtı. Analistlere göre, piyasalar artık Fed'in Kasım toplantısında 50 baz puanlık bir indirimi fiyatlamıyor ve 25 baz puanlık bir indirim için yüzde 87'lik bir şans görüyor. Bu arada, St. Louis Fed Başkanı Alberto Musalem, ekonominin performansının politikaya yön vereceğini vurgulayarak daha fazla faiz indirimine destek verdi.
 

Hibya Haber Ajansı