Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DEVA Partili Ekmen: Girdi maliyetlerinin aşağıya çekilmesi gerekiyor

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Mersin’in Gülnar ve Mut ilçelerini ziyaretinde, Ziraat Odası yönetimleri ve çiftçilerle yaptığı görüşmelerin sonuçlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gündemine getirdi.

DEVA Partisi Genel Başkan

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Gülnar, Mut, Aydıncık, Bozyazı, Anamur ilçelerinde incelemelerde bulundu. Ekmen, gezileri sonrası TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek sorunları gündeme taşıdı.

Ekmen, söz konusu aynı çiftçinin tarımsal zararlılarla, böceklerle mücadele durumunda işçilik için 15-20 bin lira, ilacı dahil 30 bin lira civarında bir para harcadığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

 “Peki, devlet size mazot gübre ve diğer ilaçlamalar için ne kadar destek veriyor? 17 dönümlük bir bahçe için devletin hesabınıza gönderdiği para 5 bin 350 liradır. Toplam maliyetin yüzde biri bile değil. Genel Başkanımız Ali Babacan sıklıkla ifade ediyor. Eğer vatandaşımızın sofradaki meyve sebzesinin fiyatını düşürmek istiyorsanız, tarımsal girdilerin maliyetlerini aşağıya çekmek, çiftçiyi kaynağında desteklemek zorundasınız.”

Türkiye'de kuş üzümü üretiminin yüzde 80'ini Gülnar’ın sağladığını aktaran Ekmen, şunları kaydetti:

 “Gülnarlı çiftçi bana diyor ki, mazot 3 lirayken 5 yıl önce ben kuş üzümünü 28 liraya satıyordum. Bugün mazot 45 lira, 80 liraya satabileceğimi öngörmüyorum. Türkiye ihtiyacının yüzde 80'ini karşılıyor. Geçen yıl Gülnar’da hasat edilen ince kabuk bademin kilosu 200 liraydı sezon 125 lirayla açıldı. Bugün itibariyle 140 lira. Nohut geçen yıl 25 liraydı. Bu yıl yine 25 lira.”

Hibya Haber Ajansı