Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DEVA Partili Ekmen: Hasta mahkumların sağlık raporu kamu hastaneleri üzerinden verilsin

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, ‘ağır hasta, engelli ve kocamış’ mahkumların sağlık raporu alırken yaşadıkları problemlere son vermeye yönelik kanun teklifini Meclis Başkanlığına sundu.

DEVA Partisi Genel Başkan

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, mahkûm haklarının korunması, infaz sürecinin adil ve insancıl bir şekilde yürütülmesi ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) kanun teklifi verdi. 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'da değişiklik teklifinde bulunan Ekmen, söz konusu kanun değişikliğiyle sürecin daha etkin ve adil bir şekilde yürütüleceğini kaydetti.

Ekmen, ağır hasta, engelli ve yaşlı mahkûmlarla ilgili sağlık hizmetlerinin hızlıca yapılması ilişkin, “Mevcut düzenlemede yer alan ‘Adlî Tıp Kurumundan alınan veya Adalet Bakanlığınca belirlenen tam teşekküllü hastanelerin sağlık kurullarınca düzenlenip Adlî Tıp Kurumunca onaylanan’ibaresinin ‘kamu hastanelerinden alınan’ şeklinde değiştirilmesi, pratikte yaşanan bürokratik zorlukların ve gecikmelerin önüne geçilmesini amaçlamaktadır. Bu değişiklik, ‘ağır hasta, engelli ve kocamış’ olan mahkûmların sağlık hizmetlerine daha hızlı ve etkin bir şekilde erişimini sağlayacak, sağlık raporlarının alınması sürecinde karşılaşılan bürokratik engelleri azaltacaktır” değerlendirmesinde bulundu. 

Kanun teklifinin sonuç kısmında Milletvekili Ekmen, şu ifadeleri kullandı:

“Bu kanun teklifi ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'da yapılacak değişiklikler, mahkûm haklarının korunması ve infaz sürecinin daha adil, insancıl ve etkin bir şekilde yürütülmesine katkıda bulunacaktır. Söz konusu değişikliklerin hayata geçirilmesi, ceza adalet sistemimizin adil ve insan odaklı işlemesine önemli katkılar sağlayacaktır.”

Hibya Haber Ajansı