Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DEVA Partili Ergin: Kanser hastalarını mahkemelerle uğraştırmadan çözüm oluşturun

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Sadullah Ergin, kanser hastalarının tedavi sürecinde yaşadığı mağduriyetleri Meclis gündemine taşıdı.

DEVA Partisi Genel Başkan

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Sadullah Ergin, kanser hastalarının tedavi sürecinde yaşadığı mağduriyetleri Meclis gündemine taşıdı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Ergin, bazı mahkemelerin verdiği kararlar sonucu kanser ilacı bedellerinin devlet tarafından karşılanmadığını, hastaların yaşam haklarını doğrudan etkileyen bir problemle karşı karşıya olduğunu kaydetti.

İlaç bedellerinin yargıya taşınmadan karşılanması gerektiğini belirten Ergin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığına çağrıda bulundu.

SGK sistemiyle ilgili bilgi veren Ergin, ilaç bedellerinin dava açılarak alınabildiğini belirterek, “Bilindiği üzere kanser tedavilerinde kullanılan bir kısım ilaçlar, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanmamaktadır. Bu ilaçların SGK tarafından karşılanabilmesi için Sağlık Uygulama Tebliği'nde (SUT) yer alması gerekmektedir. Bu nedenle hastalar, tedavide kullanılacak ilaçların bedelinin SGK tarafından karşılanması için dava açmak zorunda kalmaktadır. Davalar devam ederken mahkemelerin verdiği ara kararlar ile ilaç bedelinin SGK tarafından geçici olarak karşılanması sağlanmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Ergin, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Bir kısım hasta ve hasta yakınlarınca tarafımıza aktarılan bilgilere göre, son dönemde bazı mahkemelerin, kanser ilaçlarının tedbiren ödenmesine ilişkin talepleri reddetmeye başladığı, bu durumun kanser hastalarının tedaviye erişiminde ciddi mağduriyetlere ve hak kayıplarına yol açtığı ve bu yöndeki şikayetlerin arttığı belirtilmiştir. Özellikle hastaların yaşam hakkını doğrudan etkileyen bu durumun, tedavi süreçlerinin gecikmesine ve hastaların sağlık durumlarının daha da kötüleşmesine sebep olduğu da ifade edilmiştir."

Hibya Haber Ajansı