Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EBRD Batı Şeria ve Gazze’de girişim sermayesi ekosistemini 3 milyon dolar ile destekliyor

İstanbul, 25 Eylül (Hibya) – Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), çatışmaların giderek tırmandığı günlerde, Batı Şeria ve Gazze’de önde gelen kurumsal nitelikli fon yöneticisi Ibtikar’ın yeni fonu Ibtikar Fund II’ye 3 milyon dolar taahhüt ederek bölgede yeni oluşmakta olan girişim sermayesi ekosistemini destekleyeceğini açıkladı.

İstanbul, 25 Eylül (Hibya)

EBRD'den yapılan açıklamada, "Bu yatırım, EBRD'nin Batı Şeria'daki bir girişim sermayesi fonuna yaptığı ilk öz sermaye yatırımıdır" denildi ve eklendi:

"Ibtikar, Batı Şeria ve Gazze'ye bağlı komşu ülkelerdeki seçilmiş şirketlere yatırım yapma esnekliği ile 25'e kadar erken aşama Filistinli teknoloji şirketine öz sermaye ve öz sermaye ile ilgili yatırımlardan uzun vadeli sermaye kazancı elde etmeyi amaçlayacak. Fon, başlangıçtaki 15 milyon dolarlık hedefinin üzerinde ve ilk fonunun büyüklüğünü iki katına çıkararak toplam 25 milyon dolarlık taahhütle kapandı."

Yerel işletmelerin yüzde 98'inden fazlasını oluşturan ve gayrisafi yurtiçi hasılanın yüzde 60'ından fazlasını üreten mikro ve küçük işletmeler Filistin ekonomisinin merkezinde yer aldığına dikkat çeken EBRD'nin açıklamasında şu noktaların altı çizildi:

"Yine de önemli ekonomik zorluklarla ve sermaye yetersizliğiyle karşı karşıyalar. Ibtikar, yerel teknoloji girişimlerine faaliyetlerini büyütmek, yeni pazarlara erişmek ve sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için gerekli kaynakları sağlayacaktır. Bu, dijitalleşmenin ilerlemesine yardımcı olacak ve genç girişimcileri ve kadın istihdamını destekleyerek istihdam yaratılmasını teşvik edecektir. Ayrıca Batı Şeria, Gazze ve komşu ülkeler arasındaki ekonomik bağlantıları da güçlendirecektir."

EBRD Özel Sermaye Fonları Yatırım Direktörü Anne Fossemalle konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Ibtikar ile ortak olarak Batı Şeria'da erken aşama inovasyon ekosisteminin daha da gelişmesini desteklemekten heyecan duyuyoruz. Bu, Batı Şeria'da bir girişim sermayesi fonuna yaptığımız ilk yatırım ve özellikle de bu benzeri görülmemiş zamanlarda yerel girişimlerin desteklenmesinde rol almayı dört gözle bekliyoruz.” 

Ibtikar'ın Yönetici Ortağı Habib Hazzan da şunları söyledi: 

“Filistinli girişimcileri güçlendirmeye yönelik ortak bir vizyonu paylaştığımız için EBRD'yi Ibtikar Fund II'de ağırlamaktan heyecan duyuyoruz. Bu işbirliği, bölgesel ve küresel pazarlarda lider olacak yenilikçi Filistinli girişimleri finanse etme kabiliyetimizi artıracak ve Batı Şeria'daki girişim ekosisteminin olgunlaştığını ve üst düzey uluslararası yatırımcılar için cazip olduğunu kanıtlayacaktır.” 

EBRD, Batı Şeria ve Gazze'deki faaliyetlerine başladığı Mayıs 2017'den bu yana toplam 142 milyon ABD Doları değerinde 27 işlemi onayladı. 
 

Hibya Haber Ajansı