Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ekmen: Gençler kurduğunuz düzene bakıp dinden uzaklaşıyor

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, TBMM Genel Kurulunda Öğretmenlik Meslek Kanun Teklifi ile ilgili konuştu.

DEVA Partisi Genel Başkan

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada 22 yılın sonunda temel eğitim, mesleki eğitim ve bilimsel ilerlemede başarısız olunduğu gibi, gençlerin dinden ve manevi değerlerden de uzaklaştığını vurguladı.  “Sayılarla Türkiye’de İnanç ve Dindarlık” raporunu kaynak alarak konuşan Ekmen, AK Parti’nin “dindar nesil yetiştireceğiz” diyerek eğitim sistemi ve müfredatı ile defalarca oynadığını ancak bunda da başarısız olduğunu hatırlatarak milletvekillerine seslendi.

AK Parti’nin yerlilik ve millilik motosuyla her on okuldan birini imam hatibe çevirdiğini, bir çok kez müfredat değiştirdiğini ancak pozitif bilimlerde bir başarı elde edilemediği gibi, bu dönemde doğan ve eğitim alan gençlerin söylenene değil, yapılanlara bakarak dini ve manevi alandan uzaklaştığını anlattı. Ekmen konuşmasında Marmara Üniversitesi ile İbn Haldun Üniversitesi’nin birlikte yayınladığı ‘Sayılarla Türkiye'de İnanç ve Dindarlık Raporu'na dikkati çekerek bazı rakamları aktardı.

Ekmen “Görüleceği üzere devlet eliyle dindarlık sağlanamıyor. Gençler söylenene değil yapılana bakıyor.” dedi.

Hibya Haber Ajansı