Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ekmen: Sporcuların geleceğini ve emeklerini göz ardı etmemek hepimizin sorumluluğudur

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı konuşmada, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) desteklediği Petrolspor’un genç sporcularının yaşadığı maddi sorunları, fazla mesai ücretleri ve TPIC’i gündeme getirdi.

DEVA Partisi Genel Başkan

Ekmen, Türkiye Petrollerinin altyapısında yer alan bin 50 sporcuya dikkat çekerek, "Mehmet Şimşek'in bizzat açılışına vesile olduğu altyapıda b in 50 sporcu var. Bu bin 50 sporcuya TPAO, geçen yıl anlaşmalı bankalardan 4-5 milyon lira aktarmıştı. Bu sporcuların 100'ün üzerinde dünya, Avrupa, Balkan ve olimpiyat şampiyonluğu var.  Ancak bu çocuklar bu ay maaş alamadılar. Niçin? Tasarruf genelgesi var." dedi.

Genç sporcuların desteklenmesinin önemine vurgu yapan Ekmen, "Bu çocuklar, sporla hayatlarını değiştirmiş, ülkemizi uluslararası arenada başarıyla temsil eden gençlerdir. Onların geleceğini ve emeklerini göz ardı etmemek, bu tasarruf genelgesiyle mağdur edilmemelerini sağlamak hepimizin sorumluluğudur." ifadelerini kullandı.

Ekmen, TPAO ve BOTAŞ ile ilgili meselelerde de dikkat edilmesi gereken hususlar olduğunu belirterek, "Ben Batmanlı olarak TPAO ve BOTAŞ'la ilgili olarak birçok meseleyle doğrudan ilgiliyim. Birkaç hususa dikkatinizi çekmek istiyorum. Birincisi, bu tasarruf genelgesi meselesinin orman yangınlarıyla mücadele ihalelerinde olduğu gibi yanlış yorumlanmasının TPAO'daki izdüşümleri üzerinedir." dedi.

Ekmen sözlerine şöyle devam etti:

“BOTAŞ bu yıl şubat ayında kök ücrete zam yaptı, Türkiye Petrolleri yapmadı. Şimdi BOTAŞ'ın maaşları Türkiye Petrollerini katlamak üzere. Türkiye Petrolleri çalışanları sahada, sondajda, üretimde yirmi dört saat çalışıyor ama BOTAŞ çalışanlarından daha az maaş alıyor. Ben bu kapsamda BOTAŞ ve TPAO arasındaki kök ücretten kaynaklanan ayrımcılığın giderilmesi ve özellikle TPAO'nun tasarruf genelgelerini yorumlamadaki dar yorumcu anlayışını dikkatinize sunmak istiyorum. TPIC'ın de evine dönme vakti gelmedi mi? TPIC ile BOTAŞ arasındaki bu ilişkisiz yani sektörel anlamda ana faaliyet alanının dışında kurulmuş bu ilişkiden BOTAŞ memnun mu acaba?”

Hibya Haber Ajansı