Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ENERJİ PİYASALARI – Petrol, ABD’nin faiz indiriminin zayıf talebi karşılamasıyla yükseldi

İstanbul, 23 Eylül (Hibya) – ABD ham petrol arzındaki Francine Kasırgası’na bağlı düşüşün, en büyük petrol ithalatçısı Çin’in zayıf talebinin olumsuz etkisini kırmasıyla, petrol fiyatları, ABD faiz indiriminin de desteğiyle, Pazartesi günü hafif yükseldi.

İstanbul, 23 Eylül (Hibya)

Kasım vadeli Brent ham petrolü 14 sent ya da yüzde 0,19 artışla varil başına 74,63 dolara yükseldi. Kasım vadeli ABD ham petrolü 16 sent ya da yüzde 0,23 artışla 71,16 dolar oldu.

Her iki kontrat da geçen hafta ABD Merkez Bankası'nın faiz oranlarını yarım puan düşürerek borçlanma maliyetlerinde birçok kişinin beklediğinden daha büyük bir düşüşe gitmesinin ardından üst üste ikinci haftalık kazancını kaydetti.

En büyük tüketici olan Çin'den gelen daha yumuşak bir ekonomik görünüm, daha fazla kazancı sınırladı. Ancak, Orta Doğu'da artan çatışmalar bölgesel arzı azaltabilir.

Ayrıca petrol fiyatları, Lübnan merkezli Hizbullah'ın İsrail'e düzinelerce roket fırlatmasının ardından Orta Doğu'daki çatışmanın tırmanacağına dair endişelerle yükseldi ve her iki taraf da düşmanlıklarını artırma tehdidinde bulundu.

İsrail ordusu, yaklaşık bir yıllık çatışmanın ardından İran destekli Hizbullah'a karşı en geniş çaplı hava saldırısı dalgasını başlatarak Lübnan'ın güneyini, Bekaa Vadisi'nin doğusunu ve Suriye'ye yakın kuzey bölgesini eş zamanlı olarak hedef aldı.
 

Hibya Haber Ajansı