Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fed Başkanı Powell: Politikanın uyum sağlama zamanı geldi

İstanbul, 24 Ağustos (Hibya) – ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, zamanlama ya da kapsam konusunda kesin işaretler vermekten kaçınsa da Cuma günü faiz indirimi için zemin hazırladı.

İstanbul, 24 Ağustos (Hibya)

Merkez bankası lideri, Fed'in Jackson Hole, Wyoming'deki yıllık toplantısında yaptığı ve merakla beklenen açılış konuşmasında “Politikanın ayarlanma zamanı geldi” dedi. “Gidilecek yön bellidir ve faiz indirimlerinin zamanlaması ve hızı gelen verilere, gelişen görünüme ve risk dengesine bağlı olacaktır.”

Piyasalar para politikasının ne yöne gideceğini beklerken Powell, Mart 2022'den Temmuz 2023'e kadar 11 faiz artışından oluşan agresif bir seriye yol açan enflasyona neyin sebep olduğuna geri dönüp bakmaya odaklandı.

Bununla birlikte, enflasyon konusundaki ilerlemeye dikkat çekti ve Fed'in artık odağını ikili görevinin diğer tarafına, yani ekonominin tam istihdam etrafında kalmasını sağlamaya eşit şekilde çevirebileceğini söyledi.

“Enflasyon önemli ölçüde geriledi. İşgücü piyasası artık aşırı ısınmış değil ve koşullar artık pandemi öncesine göre daha az sıkı,” dedi Powell. “Arz kısıtlamaları normalleşti. Ve iki görevimize yönelik risklerin dengesi değişti.”

İşgücü piyasasının güçlü kalmasını ve enflasyondaki ilerlemenin devam etmesini sağlamak için “elimizden gelen her şeyi yapacağımıza” söz verdi. Piyasalar Fed'in Eylül ayında kesintilere başlamasını bekliyor, ancak Powell politika gevşemesinin ne zaman başlayacağını düşündüğünden söz etmedi. 
 

Hibya Haber Ajansı