Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Filistin İslami Hareketi, Mayıs ayındaki ateşkes taslağının onaylanmasını talep ediyor

Stockholm, 12 Ağustos (Hibya) – Axios haber sitesinin haberine göre Filistin İslami Hareketi, Mayıs ayındaki ateşkes taslağının onaylanmasını talep ediyor.

Stockholm, 12 Ağustos (Hibya)

Filistin İslami Hareketi, dün ABD, Katar ve Mısır'dan müzakerecilerin yeni müzakereler yapmak yerine İsraillileri Mayıs sonunda ABD Başkanı Joe Biden tarafından sunulan ateşkes taslağını kabul etmeye ikna etmeye çalışmalarını talep etti.

Biden taslağı barışa ve Hamas'ın elindeki rehinelerin serbest bırakılmasına giden üç maddelik bir yol olarak nitelendirdi. Altı haftalık bir ateşkes başlayacak, bu süre zarfında İsrail Gazze'deki nüfusun yoğun olduğu bölgelerden tüm güçlerini çekecek ve belirli bir grup rehine serbest bırakılacaktı.

Daha sonra kalıcı bir barış için görüşmeler yapılacak, aynı zamanda yaşayan tüm rehineler serbest bırakılacak ve son olarak Gazze'nin yeniden inşası için bir plan hazırlanacaktı. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi taslağın onaylanması için çağrıda bulundu ancak bu yöndeki tüm girişimler başarısızlıkla sonuçlandı.

Filistin İslami Hareketi'nin siyasi lideri İsmail Haniye'nin İran'da öldürülmesinin ardından çatışmanın yayılmasından endişe ediliyor. Filistin İslami Hareketi, liderleri açıklamanın nedeninin İsrail'in Gazze'de bir okul binasına düzenlediği ölümcül saldırı olduğunu söylüyor.

Hibya Haber Ajansı