Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gazze ve bağlantılı savaşın ABD vergi mükelleflerine maliyeti 22,8 milyar dolar

New York, 8 Ekim (Hibya) – Brown Üniversitesi Watson Enstitüsü’ndeki Savaş Maliyetleri projesinin araştırmasına göre, ABD’nin İsrail’in Gazze’ye yönelik savaşına yaptığı harcamalar 7 Ekim 2023’ten bu yana en az 17,9 milyar dolar ve artmaya devam ediyor.

New York, 8 Ekim

Araştırma, bölgedeki diğer yerlerdeki Amerikan askeri operasyonlarının, özellikle Husilerin İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşıyla ilgili olduğunu söylediği Yemen'deki  operasyonların  ABD hükümetine şu ana kadar, toplam maliyeti 22,8 milyar dolara yükselten, 4,9 milyar dolara mal olduğunu buldu.

Raporda, "ABD Donanması, Yemen'deki Husi militanlarına karşı savunma ve saldırı operasyonlarını önemli ölçüde artırdı. … Düşmanlıklar, Irak ve Suriye'de IŞİD'e karşı 2016-2019 hava savaşından bu yana ABD güçleri tarafından yürütülen en uzun süreli askeri harekât haline geldi" denildi.

“Ayrıca analiz, Husilerle ilgili bu çatışmanın deniz ticaretine ek 2,1 milyar dolara mal olduğu sonucuna varıyor, çünkü nakliyeciler gemileri yönlendirmek veya fahiş sigorta ücretleri ödemek zorunda kaldı. ABD tüketicileri bunun sonucunda mallar için daha yüksek fiyatlar ödemek zorunda kalabilir.”

 

Hibya Haber Ajansı