Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gedik Yatırım’dan yurt dışı hisse senetleri analizi

İstanbul, 18 Eylül (Hibya) – Gedik Yatırım yurt dışı hisse senetlerine ilişkin değerlendirme yaptı.

İstanbul, 18 Eylül (Hibya)

Gedik Yatırım'ın yurt dışı hisse senetleri hakkında yaptığı analizinde şu ifadeler yer aldı:

"QUALCOMM (QCOM) , Qualcomm, cep telefonu çip setleri ile ilgili davada Avrupa Birliği rekabet cezasının iptal edilmesi için yaptığı başvuruyu kaybetti. Mahkeme, bir basın açıklamasında Qualcomm'un argümanlarını inceledikten sonra, bunların tamamını reddettiğini, yalnızca Komisyon'un cezanın hesaplanmasında kılavuzlara uymadığı yönündeki başvurusunu kabul ettiğini belirtti. Bu nedenle, ceza 238.7 milyon euroya indirildi.

Avrupa Komisyonu, beş yıl önce Qualcomm'un 3G baz bant çip setlerindeki pazar hakimiyetini kötüye kullandığını ve bunları üretim maliyetinin altında satarak, on yıl önce Icera adlı yeni bir girişimi piyasa dışına ittiğini belirtmişti.

Microsoft (MSFT),  BlackRock, Microsoft ile birlikte, yapay zeka için büyüyen talebi karşılamak amacıyla veri merkezleri ve enerji projeleri inşa etmek üzere 30 milyar dolardan fazla bir yapay zeka yatırım fonu planladıklarını duyurdular. BlackRock, Global Altyapı Ortakları aracılığıyla Wall Street'te şimdiye kadar oluşturulan en büyük yatırım araçlarından biri olmayı hedefleyen Global AI Altyapı Yatırım Ortaklığı'nı kuruyor. Bu fon, grubun bu yılın başlarında BlackRock tarafından satın alınma anlaşmasını imzalamasının ardından GIP'nin ilk büyük fonu olacak. Anlaşmanın Ekim ayında tamamlanması bekleniyor.

Alphabet (GOOGL), Alphabet (GOOG), beş yıl önce uygulanan 1.5 milyar euro (1.67 milyar dolar) tutarındaki Avrupa Birliği rekabet cezasına karşı açtığı davayı kazandı.  Avrupa Birliği Genel Mahkemesi, çarşamba günü dijital reklam davasında Komisyon’un bulgularının çoğunluğunu onayladı, ancak Komisyon’un Google’a çevrimiçi reklamcılık işini hedef alan 1.5 milyar euro tutarındaki cezayı uyguladığı kararı iptal etti."

Hibya Haber Ajansı