Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gedik Yatırım’dan yurt dışı hisse senetleri analizi

İstanbul, 9 Ekim (Hibya) – Gedik Yatırım’ın raporuna göre ABD’li otomobil üreticisi Tesla’nın Çin’de üretilen elektrikli araç satışları, Eylül ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 19.2 artış gösterdi.

İstanbul, 9 Ekim (Hibya)

Gedik Yatırım'ın yurt dışı hisse senetleri analizinde şu ifadeler yer aldı:

"Alphabet (GOOGL) , Bloomberg’ün haberine göre ABD Adalet Bakanlığı, monopolü önlemek için atılacak antitröst tedbirler kapmasında Google'ın Chrome tarayıcısı ve Android işletim sistemi gibi birimlerini parçalamayı düşünüyor. Bakanlık, Google'ın bu ürünleri kullanarak kendi arama hizmetlerini rakiplerine karşı avantajlı duruma getirmesini engellemeyi planlıyor. Bu karar, Google’ın yasadışı bir monopol kurduğuna dair bir mahkeme kararının ardından gündeme geldi. Google’ın düzenleyici işlerden sorumlu başkan yardımcısı Lee-Anne Mulholland, Adalet Bakanlığı’nın taleplerinin davanın hukuki konularının çok ötesinde olduğunu belirtti. Ayrıca, Chrome veya Android'in ayrılmasının birçok olumsuz sonuç doğurabileceğini savundu.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company   (TSM),  Yarı iletken sektörüne karşı artan iyimserlik TSMC hisselerini desteklemeye devam ediyor. TSMC, Temmuz ayında açıkladığı ikinci çeyrek sonuçlarında, üçüncü çeyrek gelirinin 22.4 milyar dolar ile 23.2 milyar dolar arasında olmasını beklediğini belirtmişti. Şirket, güçlü akıllı telefon ve AI ile ilgili talebin, ileri teknoloji süreçleri için işlerini destekleyeceğini öngörüyor. Geçen ay, J.P. Morgan analistleri, TSMC'nin Ağustos ayındaki güçlü satışlarının üçüncü çeyrek tahminlerini aşabileceğini öne sürdü. Aylık bazda ise TSMC'nin geliri, Ağustos ayında elde ettiği NT$250.87 milyardan %0.4 artış gösterdi. Şirket, üçüncü çeyrek sonuçlarını 17 Ekim'de açıklamayı planlıyor.

TESLA (TSLA), Çin Binek Araçlar Birliği'nden (CPCA) alınan verilere göre, ABD'li otomobil üreticisi Tesla'nın Çin'de üretilen elektrikli araç satışları, Eylül ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre %19.2 artış gösterdi. Tesla'nın Temmuz-Eylül dönemindeki Çin'de üretilen elektrikli araç satışları %12 büyüme gösterdi ve bu, yıl içindeki ilk çeyrek artışı oldu. Reuters’ün bildirdiğine göre, Tesla, dünyanın en büyük otomobil pazarında, Xpeng ve Nio gibi rakiplerinin yeni bütçe modellerini piyasaya sürmeye çalıştığı bir ortamda, tüketicileri teşvik etmek için avantajlar sunmaya devam ediyor. Şirket, bazı Model 3 ve Model Y araçları için sıfır faizli finansmanı Eylül sonundan Ekim sonuna kadar uzattı.Ayrıca, Tesla'nın 2025 sonundan itibaren Çin'de en çok satan ancak yaşlanan Model Y'nin altı kişilik bir versiyonunu üretmeyi planladığı bildirildi. Tesla, 10 Ekim'de robotaxi modelini tanıtacak ve önümüzdeki yıl Çin ve Avrupa'da Gelişmiş Sürücü Yardımcı Yazılımı (FSD) lansmanı yapmayı hedefliyor."

Hibya Haber Ajansı