Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gedik Yatırım’dan yurt dışı hisse senetleri analizi

İstanbul, 10 Ekim (Hibya) – Gedik Yatırım’ın raporuna göre, Delta Air Lines (DAL) bugün açıkladığı finansallarında, üçüncü çeyrek karının %26 düştüğünü açıkladı.

İstanbul, 10 Ekim (Hibya)

Gedik Yatırım’ın raporuna göre, Advanced Micro Devices (AMD),  Advanced Micro Devices’in (AMD) bugün, San Francisco'da gerçekleştirilecek etkinliğinde bu yıl ve gelecek yıl için vaat ettiği MI325X çipini ve sonraki nesil MI350 çipini detaylandırması bekleniyor. Şirketin Haziran ayında düzenlediği Computex fuarında yaptığı sunuma göre, MI350 serisinin, artan işlem gücü ve bellek özellikleri bulunuyor. AMD tasarımı, Nvidia'nın Blackwell mimarisi ile rekabet etmeyi amaçlıyor. AMD'nin ayrıca daha fazla AI işlem gücü sunan yeni sunucu merkezi işlem birimleri (CPU'lar) ve PC çiplerini de tanıtması bekleniyor.

Delta Air Lines (DAL),  Delta Air Lines (DAL) bugün açıkladığı finansallarında, üçüncü çeyrek karının %26 düştüğünü açıkladı. Bu düşüş, binlerce uçuş iptaline yol açan küresel teknoloji kesintisi CrowdStrike’ı aşmakta zorlandıkları ve hava yolculuğundaki büyümenin yavaşlamaya başladığına dair işaretler sundu. Delta (DAL), CrowdStrike kaynaklı kesintinin doğrudan etkisinin üçüncü çeyrekte yaklaşık 380 milyon dolar olduğunu açıkladı.

Şirket hisseleri, açılış öncesinde açılış öncesi işlemlerde %6 düşerek diğer hava yolu şirketlerini de aşağı çekti. Şirket, mevcut çeyrekte yıllık bazda kar artışına döneceğini açıkladı. Delta, rakiplerin düşük maliyetli uçuşlarda azalma yaşamasından faydalanmayı hedeflediğini ve Temmuz ayında yaşanan kesintinin kendisine 500 milyon dolara mal olduğu için tazminat talep ettiğini bildirdi.

APPLE  (AAPL), Amazon ve Apple(AAPL),  Apple TV+’ı bu ay sonundan itibaren Amazon'un Prime Video hizmetine dahil edecek bir anlaşma yaptı. ABD'de bu hizmet aylık 9,99 dolara sunulacak. Anlaşma, Apple’ın Netflix ve Disney+ gibi büyük rakiplerinin gerisinde kaldığı bir dönemde, her iki şirketin de erişimlerini artırmayı amaçlıyor. Apple TV+, Warner Bros. Discovery’nin Max ve Paramount+ gibi diğer ek abonelik seçenekleriyle birlikte yer alacak.

Hibya Haber Ajansı