Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gedik Yatrım’dan yurt dışı hisse senetleri analizi

İstanbul, 3 Ekim (Hibya) – Gedik Yatırım, Tesla üçüncü çeyrekte yıllık bazda yaklaşık yüzde 6’lık bir artış ile 462,890 araç teslim etti.

İstanbul, 3 Ekim (Hibya)

Gedik Yatırım'ın yayımladığı değerlendirme şu bilgiler verildi:

"TESLA (TSLA), Tesla üçüncü çeyrekte yıllık bazda yaklaşık yüzde 6'lık bir artış ile 462,890 araç teslim etti. Teslimat rakamı Wall Street'in yaklaşık 462,000 beklentisini aşsa da, hisseler Çarşamba günü yüzde 3 düşüş yaşadı. Model 3 ve Model Y teslimatları iyi bir performans sergilese de, diğer modellerdeki eksiklik genel hayal kırıklığı yarattı. Bloomberg’in haberine göre, 10 Ekim'de gerçekleşecek olan etkinlik, şirket için belirleyici bir an olabilir. Cybercab prototipinin tanıtılması ve robotaksi ile AI odaklı teknoloji hakkında yapılacak tartışmalar, yatırımcı duyarlılığını değiştirebilir ve Tesla'nın gelecekteki yönelimine dair netlik sağlayabilir. Pazarın nasıl tepki vereceği, etkinlikte paylaşılan detaylara ve bunların mevcut yatırımcı beklentileriyle ne kadar örtüştüğüne bağlı olacak. Bu durumun hissenin momentumunu yeniden kazanmasına yardımcı olup olmayacağını görmek için etkinlik, takip edilecek başlıklar arasında yer alıyor

"APPLE (AAPL), Apple Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) yapılan bildirimde şirket  CEO'su Tim Cook ve diğer birkaç Apple yöneticisi, teknoloji devinin hisselerini sattı.  Cook’un yaklaşık 50.28 milyon dolar değerinde 223,986 hisse sattığını belirtti.  Ayrıca, Baş İşletme Sorumlusu Jeff Williams 59,370 hissenin yaklaşık 13.5 milyon dolar değerinde; Perakende Kıdemli Başkan Yardımcısı Deirdre O'Brien 61,019 hissenin yaklaşık 13.8 milyon dolar değerinde; ve Apple’ın genel danışmanı ve Hukuk ve Küresel Güvenlik Kıdemli Başkan Yardımcısı Katherine Adams da 61,019 hissenin yaklaşık 13.8 milyon dolar değerinde satışını gerçekleştirdi.  Apple hisseleri, Perşembe günü ön piyasa işlemlerinde yüzde 0.5’in üzerinden değer kaybetti.

"NVIDIA (NVDA), Nvidia CEO'su Jensen Huang, CNBC ile yaptığı bir röportajda, şirketin en yeni GPU'su Blackwell'e olan talebin yüksek olduğunu duyurdu.  Blackwell GPU'ları, yapay zeka uygulamaları için veri merkezlerine ve sanayi müşterilerine gönderilmeye başlandı. 2025 yılında tüketicilere sunulacak olan çiplerle ilgili Huang: Her yıl yeni bir AI altyapı nesli sunuyoruz. Eğer performansı artırabilirsek, bu, müşterilerimizin gelirini veya işlem hacmini her yıl iki veya üç katına çıkarıyor, şeklinde konuştu. Huang, teknolojinin bu kadar hızlı geliştiği bir dönemde, yenilik döngüsünü artırmak için fırsatlar bulduklarını ve bu sayede kapasiteleri artırıp maliyetleri düşürebileceklerini vurguladı. Şirket hisseleri bugün ön pazarda yüzde 1,5 oranında değer kazanımı ile pozitif seyrediyor."

Hibya Haber Ajansı