Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ghebreyesus: DSÖ ve ortakları El-Ehli Hastanesinden iki hastayı tahliye etti

Cenevre, 18 Haziran (Hibya) – Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, DSÖ ve ortaklarının Gazze’nin kuzeydeki El-Ehli Hastanesinden iki hastayı tahliye ettiğini açıkladı.

Cenevre, 18 Haziran (Hibya)

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, dün DSÖ ve ortaklarının Gazze'nin kuzeydeki El-Ehli Hastanesinden iki hastayı tahliye ettiğini duyurdu.

Her iki hastanında doğuştan işitme kaybına sahip olduğu ve Avrupa Gazze Hastanesi'nde tedavi görmeye devam edeceklerin belirten Ghebreyesus, "El-Ehli Hastanesi şu anda 100 yatak kapasitesine sahip ve Ekim ayından bu yana tükenmiş ve ücretsiz iş gücü nedeniyle büyük bir zorlukla karşı karşıya. Uzman doktorlar saat 16.00'ya kadar hastanede kalıyor ve günün geri kalanında sadece asistanlar ile stajyerler bakım sağlıyor. Hastanenin ortopedi, plastik, çene ve yüz cerrahisi ve beyin cerrahisi uzmanlarına ihtiyacı var." açıklamasını yaptı.

Hastanede tıbbi malzemenin de bulunmadığını açıklayan Ghebreyesus, "Ateşkes talebimizi sürdürüyoruz. Gazze'deki insanlar çok acı çekti." dedi.

Hibya Haber Ajansı