Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ghebreyesus: Lübnan’da bin 600’den fazla insan öldürüldü

Cenevre, 3 Ekim (Hibya) – Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Lübnan’da bin 600’den fazla insanın öldürüldüğünü ve 1 milyondan fazla kişinin yerinden edildiğini açıkladı.

Cenevre, 3 Ekim (Hibya)

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, küresel sağlık sorunlarına ilişkin yaptığı açıklamada 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana İsrail’de bin 500’den fazla kişinin, Gazze’de yaklaşık 42 bin, Batı Şeria’da ise 700 fazla kişinin öldürüldüğünü bildirdi.

Lübnan’daki saldırılarda bin 600’den fazla insanın öldürüldüğünü ve 1 milyondan fazla insanın yerinden edildiğini belirten Ghebreyesus, “Bunlardan 350 bini şu anda barınaklarda yaşıyor ve 160 bini Suriye Arap Cumhuriyeti sınırını geçti. Bunların yüzde 70'ini ülkelerindeki savaştan kaçarak Lübnan'a sığınan Suriyeliler oluşturuyor.” dedi.

Ghebreyesus, Lübnan’ın güneyinde 37 sağlık tesisi kapatılırken, Beyrut’ta 3 hastanenin personel ve hastaları tamamen tahliye etmek zorunda kaldığını, diğer ikisinin de kısmen tahliye edildiğini söyledi.

Ghebreyesus, “Dünya Sağlık Örgütü personeli de dahil olmak üzere sağlık ve insani yardım çalışanları, çok zor ve tehlikeli koşullar altında, sınırlı kaynaklarla inanılmaz bir çalışma gerçekleştirdiler. Ve yine de sağlık hizmetlerine yönelik saldırılar devam ediyor. Sadece Lübnan'da son 24 saatte 28 sağlık çalışanı öldürüldü.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı