Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Greta Thunberg Norveç gaz santrallerine karşı büyük eylemde

Oslo, 24 Ağustos (Hibya) – İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, Extinction Rebellion (XR) örgütünün Norveç’ teki gaz ve hafif petrol işleme tesisine karşı yürüttüğü büyük kampanyanın içinde yer alıyor.

Bu haberin fotoğrafı yok

XR Cumartesi günü saat  09.00'da, Avrupa'nın karadaki en büyük gaz ve hafif petrol işleme tesisi olarak tanımlanan tesisin normal çalışmasını engellemek için güvenlik bölgesine sekiz kayık ve üç motorlu tekne gönderdiklerini yazdıkları bir basın açıklaması gönderdi.

Buna ek olarak, Greta Thunberg'nin de içinde bulunduğu birkaç aktivist de girişleri engellemek için karada bulunuyor.

Eylem, Extinction Rebellion'ın ONS enerji konferansına karşı eylem sürecinin bir parçası. Basın açıklamasında, Greta Thunberg'in ilk kez Norveç petrol ve gazına karşı kampanya yürüttüğü belirtildi.

Thunberg  ''Fosil yakıt endüstrisinin insanların hayatlarını ellerinden almasından hoşlanmıyoruz. Boş sözlerden ve çevreyi kirletmekten bıktık. Fosil yakıtların iklim krizinin en kötü sonuçlarından kaçınmak için gereken orana yakın bir şekilde kullanımdan kaldırılmasına yönelik herhangi bir plan yok. Şiddetle tırmanan bir iklim krizinin içindeyiz. diye konuştu.

Eylemle ilgili polisten yapılan açıklamada, ''Onlarla denizde karşılaşmak gibi bir planımız yok. Bunlar genellikle barışçıl insanlar, bu yüzden onlarla diyalog kurmak istiyoruz ve onlarla karada buluşacağız'' denildi

 

Hibya Haber Ajansı