Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gür: Esnaf kefalet zamları küçük esnafın sırtında bir kambur olarak kalmıştır

Elazığ, 25 Eylül (Hibya) – DEVA Partisi Elazığ Merkez İlçe Başkanı Dr. Hamza Gür, esnaf kefalet zamlarının küçük esnafın sırtında bir kambur olarak kaldığını bildirdi.

Elazığ, 25 Eylül (Hibya)

Hamza Gür, Elazığ’ın deprem bölgesi olması ve 2020 ve 2023 depremlerini iliklerine kadar hissetmesi nedeniyle milletvekillerinin sadece basına demeç verip araştırma yapmamasını kamuoyu gündemine taşıyarak bürokrasiyi göreve çağırdı. Başkan Gür yaptığı basın açıklamasında şöyle konuştu:

“Bugün burada Elazığ’ın ne kadar sahipsiz olduğunu konuşmak için toplanmış bulunmaktayız. Şehrimiz  ve 2020 ve 2023 depremlerini iliklerine kadar hissetmiştir. Ve fakat milletvekillerimiz bundan bir haberdir. Deprem konutlarında yaşayan vatandaşlarımız ve gerekse esnaflarımız Bu konudan oldukça mustariplerdir. Özellikle esnaflarımız depremden sonra çektikleri kredilere faiz oranı yansıtılmış 2024 yılında sıkılaştırma politikaları gereği küçük esnaftan faizin faizini istemiş bulunmaktalar. Ve fakat siyasi milletvekillerimiz çıkıp sadece basın açıklaması, basın duyurusu ve basına demeç vermekle yetinmişlerdir. Ama bunun arkasından biz DEVA Partisi teşkilatı olarak koşturarak bu evrakları temin etmiş bulunmaktayız. Sene 2001 yine Esnaf Kefalet zamlarıyla küçük esnafın sırtına büyük bir kambur olarak yerleştirilen faizin faizidir. "

Hibya Haber Ajansı