Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Havayolları, İsrail hava saldırıları nedeniyle Lübnan’a daha fazla uçuşu askıya aldı

Stockholm, 24 Eylül (Hibya) – Uluslararası havayolları, yetkililerin Pazartesi’den bu yana yaklaşık 560 kişinin ölümüne yol açtığını söylediği İsrail bombardımanı nedeniyle Lübnan’a daha fazla uçuşu askıya aldı.

Bu haberin fotoğrafı yok

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli havayolu Emirates, Salı ve Çarşamba günü Beyrut'a uçuşlarını geçici olarak askıya aldığını duyurdu. Kardeş havayolu şirketi flydubai de Salı ve Çarşamba günü Beyrut'a uçuşlarını iptal etti.

Emirates bir açıklamada şunları söyledi: "Mürettebatımızın ve müşterilerimizin güvenliği son derece önemlidir ve tehlikeye atılmayacaktır."

Lübnan başkentine günde iki uçuş gerçekleştiren Qatar Airways de hizmetlerini iki gün boyunca iptal etti. "Lübnan'daki devam eden durum nedeniyle Qatar Airways, Beyrut Rafic Hariri uluslararası havalimanına ve havalimanından uçuşlarını 25 Eylül'e kadar geçici olarak askıya aldı" dedi.

İsrail ordusu, Lübnan yetkililerinin ülkenin onlarca yıldır en ölümcül günü olarak tanımladığı günde Pazartesi günü Lübnan Hizbullah milislerine karşı hava saldırıları düzenledi.

Air France Salı günü, bir sözcünün AFP'ye "güvenlik durumu" nedeniyle olduğunu söylediği Beyrut uçuşlarının askıya alınmasını 1 Ekim'e kadar uzattı. Sözcü, Air France tarafından geçen hafta askıya alınan İsrail şehri Tel Aviv'e ve Tel Aviv'den yapılan uçuşların hafta sonunda yeniden başladıktan sonra normal şekilde çalıştığını ekledi.

Almanya'nın Lufthansa şirketi, Beyrut uçuşlarını 26 Ekim'e kadar askıya almıştı ve Salı günü gerginliklere yanıt olarak Tel Aviv ve İran'ın başkenti Tahran'a ve Tel Aviv'den yapılan uçuşların askıya alınmasını 14 Ekim'e kadar uzattı.

Şirket, "durumu yakından izlemeye devam ettiğini ve önümüzdeki günlerde daha ayrıntılı olarak değerlendireceğini" söyledi.

Mısır'ın devlete ait bayrak taşıyıcısı Egyptair, Lübnan'daki durum istikrara kavuşana kadar Beyrut'a yaptığı tüm uçuşları askıya aldığını söyledi.

Ürdün Sivil Havacılık Düzenleme Komisyonu Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Royal Jordanian Airlines'ın Beyrut'a uçuşlarının ikinci bir duyuruya kadar askıya alındığını bildirdi.

Hibya Haber Ajansı