Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Homeros’un Bornova’sında Kitap Günleri sona erdi

Bu yıl 5. kez düzenlenen “Homeros’un Bornova’sında Kitap Günleri” on binlerce kitapseveri ağırladı.

Bu yıl 5. kez

10 gün süren organizasyon kapsamında ünlü yazar Ahmet Ümit onur konuğu olarak yer aldı. Ayrıca, İnci Aral, Üstün Dökmen, Mine Söğüt, Balçiçek İlter, Cezmi Ersöz, Deniz Erbulak, Latife Tekin ve Av. İsmail Doğan Subaşı gibi tanınmış yazarlar da okurlarıyla buluşarak, kitapları ve edebiyatın toplumsal rolü üzerine söyleşiler gerçekleştirdi. Yazarlar, imza etkinlikleriyle de kitaplarını okurları için imzaladı.

Kitap Günleri, üç farklı sahnede düzenlenen etkinlikler, çocuklara yönelik özel atölyeler, konserler ve dinletilerle gerçekelştirildi. Etkinliğin kapanışında Ayfer Açık Hava Tiyatrosu’nda Bornova Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu konseri verildi.

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Bornova Kitap Günleri’nin sadece Bornova ve İzmir için değil, Türkiye genelinde de büyük önem taşıdığını belirtti. Eşki, “Homeros’un Bornova’sını dünyaya tanıtmayı hedefliyoruz. Edebiyat ve sanat, toplumları dönüştürme gücüne sahip. Bu anlamda Kitap Günleri, genç nesiller için yeni başlangıçlar yaratırken ve Bornova’yı kültürel olarak bir çekim merkezi haline getiriyor” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı