Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İmamoğlu, İstanbul Turizm Fuarı’nda konuştu

‘İstanbul Turizm Fuarı’ açılışında konuşan TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ülke ve kent gündemindeki sıcaklığını koruyan ‘güvenlik’ sorununa vurgu yaptı.

 ‘İstanbul Turizm Fuarı’

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yenikapı’daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen “İstanbul Turizm Fuarı”nın açılış konuşmasını yaptı.

İBB Başkanı olarak, tanıtım ajansı toplantılarına 5,5 yılda yalnızca iki toplantıya davet edildiği bilgisini paylaşan İmamoğlu, şöyle konuştu:

“Konuların her birisinin toparlanıp, Ankara’ya yönlendirilmesinin doğru olmadığını, İstanbul'un örneğin kendi içinde güçlü bir stratejiyle, modellemeyle dünyaya anlatılması gerektiğini, Muğla'nın aynı şeyi yapması, Adana'nın aynı şeyi yapması, Trabzon'un, Ardahan’ın aynı şeyi yapabilmesini sağlama ve orada, yerelde kabiliyetinin arttırılması, kalıcı bir turizm karakterini, kalıcı bir sektör gücü karakterini bütün Türkiye’ye yaygınlaşacak bir biçimde kazandırır. Bu kadar net. Onun dışında inanın hiçbir konu, gerçek anlamda başarıya kavuşmaz. Birtakım istatistiklerle bugün övünebiliriz, ama kalıcı olmaz. Bu bağlamda yapılan hiçbir iyi şeyi asla kenara itmeden alkışlıyorum. Doğru bulduğum şeyler var. Yapılan çok güzel işler var. Ama bu tarafı ıskalanamaz. Iskalandığı şekli nedir? Birtakım kaygılar, birtakım kişisel, ortaya konan ihtiraslar ya da tavırlar, bugünkü siyasi atmosfer; bütün bunlar, aslında meseleyi tıkayan unsurlar. Bunları burada konuşmak zorundayız."

Turizmin her şeyden önce huzur ve güvenliği talep ettiğini belirten İmamoğlu, "Huzur ve güvenliğin olduğu ortam bizleri mutlu eder ve insanlarımızı, yani misafirlerimizi de iyi ağırlamamıza vesile olur. O bakımdan, özellikle çocuk ve kadına yönelik son dönemde gündeme oturan şiddetin önlenmesi, şehirlerin daha güvenli hale gelmesi de bu açıdan önemli bir meseledir. Güvenli şehirler, hukuk ve demokrasinin hakim olduğu yaşam, elbette hepimiz için çok önemli bir noktada. Hep birlikte bunu aşabileceğimizi de biliyorum" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalay, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın da katıldığı açılış töreninde; Dream Project CEO'su ve Yönetim Kurulu üyesi Volkan Ataman, Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Yılmaz, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Dr. Elif Balcı Fisunoğlu, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Oya Narin, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyesi Bahadır Yaşık ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya da birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından kesilen kurdele ile 9-10 Ekim tarihleri arasında ziyaret edilebilecek İstanbul Turizm Fuarı resmen açılmış oldu.

Hibya Haber Ajansı