Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İmamoğlu, TBF Başkanı Türkoğlu ile Basketbol Gelişim Merkezi’ni gezdi

TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu’nun davetlisi olarak, Zeytinburnu’nda inşa edilen Basketbol Gelişim Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

TBB ve İBB Başkanı

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu’nun davetlisi olarak, Zeytinburnu’nda inşa edilen Basketbol Gelişim Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Eski Abdi İpekçi Spor Salonu arazisinde inşa edilen kompleksle ilgili, Türkoğlu ve ekibi tarafından bilgilendirilen İmamoğlu’na, İBB bürokratları da eşlik etti. İmamoğlu ve Türkoğlu, inceleme gezisinin ardından açıklamalarda bulundu. 

Anadolu Efes, Galatasaray ve milli takım maçlarının merkez içindeki salonda oynanacağı bilgisinin kendisiyle paylaşıldığını aktaran İmamoğlu, şunları söyledi: 

"Buranın bir ulaşım planına ihtiyacı olduğuna karar verdik. Hem sahil yolundan buraya hem de Topkapı'dan buraya, özellikle bir tarafıyla Marmaray, bir tarafıyla tramvayımızın geçtiği hat üzerinden yaya trafiğinin buraya uyumlu ve entegre bir şekilde düzenlenmesi. Kaldı ki, kara surlarında yaptığımız birtakım müze ve düzenlemeler ve aynı zamanda Yedikule Gazhane gibi, kültürel faaliyetleri yoğun düşündüğümüz alanların da burayla ilişkilendirilmesi, açıkçası kültür, spor adına bir ‘hub’ gibi burayı güçlü bir pozisyona kazandırıyor, itiyor. Bu bizim için değerli. Etrafında eğitim kuruluşları var. Burada yine bize ait birtakım alanlar var. Devletimizin farklı kurumlarına ait birtakım alanlar var. Onlarla da belki vizyonel bir çalışmayla, bu bölgenin çevresini de -madem böyle bir çekim kuvveti var- ona göre dengeli bir gelişim planının hem Zeytinburnu'na hem yakın bölgeye ve İstanbul'umuza çok değer katacağını düşünüyorum."

TBF Başkanı Türkoğlu da açıklamasında, "Amacımız, başta İstanbul'daki basketbol severleri, daha sonra Türkiye'deki basketbol severleri bir çatı altında, beraber, basketbolu daha iyi yerlere getirmek amaçlı planladığımız, içerisinde büyük salonun olduğu ve yanında küçük salonları birlikte, toplam 5 salonun olduğu bir merkezimizi, içerisinde basketbol lisemizi ve kütüphane müzesi olarak planladığımız gibi, Basketbol Gelişim Merkezi’mizi Başkan’ımıza detaylı olarak anlattık. Kendisi, bizi burada yalnız bırakmadı. Yalnız bırakmayacağını da söyledi. Tekrar ilgi alakalarından dolayı ve bizi bu süreçte yalnız bırakmadığı için Başkan’ımıza teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı