Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

IMF Başkanı: Ukrayna’daki savaş büyümeye engel olmaya devam ediyor

Washington, 30 Nisan (Hibya) – IMF Başkanı Kristalina Georgieva, G7’nin ele geçirilen Rus varlıklarını kullanmanın yollarını düşündüğü bir dönemde Kiev’in bu yıl 42 milyar dolarlık mali desteğe ihtiyacı olacağını söyledi.

Washington, 30 Nisan (Hibya)

Uluslararası Para Fonu Başkanı, Rusya'nın Ukrayna ile savaşının jeopolitik gerilimleri artırdığı ve küresel ekonominin toparlanma umutlarına zarar verdiği konusunda uyardı.

Kristalina Georgieva, bunun hem bir insanlık trajedisi hem de büyümenin önünde bir engel olduğunu söyleyerek, iki yıldır devam eden çatışmaya son verilmesi çağrısında bulundu.

Georgieva, Ukrayna ve Gazze'deki çatışmalar ne kadar erken biterse küresel ekonomi için o kadar iyi olacağını söyleyerek “Ukrayna'daki savaş halkı için bir trajedidir. Erkeklerin, kadınların ve çocukların öldürülmesi ve yaralanması günlük bir olaydır. Onların iyiliği ve dünya ekonomisinin iyiliği için bu savaşı sonlandırmalıyız” dedi.

Georgieva, İsrail ile Hamas arasında altı ay süren çatışmanın Gazze ekonomisinin "yok olduğu" anlamına geldiğini söyledi. "Ekonominin yüzde 80'i yok oldu. Batı Şeria da etkilendi.” dedi.

IMF'nin bahar toplantısında düzenlenen basın toplantısında konuşan Georgieva şunları söyledi: "Dünya birçok şokla boğuştu; pandemi, yaşam maliyeti krizi, savaş ve çatışma ve iklim felaketleri. Yirmili yıllar zaten çalkantılı bir on yıl oldu.”

Hibya Haber Ajansı