Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İngiltere Başbakanı 6 bin Sterlin değerindeki hediye ve ağırlamaları geri ödedi

Londra, 3 Ekim (Hibya) – İngiltere Başbakanı Keir Starmer, Taylor Swift biletleri ve eşi için kiraladığı kıyafetler de dahil olmak üzere 6 bin Sterlin değerindeki hediye ve ağırlama bedelini, karşılıksız kabul etmesi üzerine çıkan tartışmaların ardından geri ödedi.

Bu haberin fotoğrafı yok

Başbakan, Temmuz ayında başbakanlığa geldikten  bu yana aldığı bazı bilet ve hediyeleri geri verirken, bakanların kabul etmesine izin verilen kuralların elden geçirileceği sözünü verdi.

Daha önce İşçi Partisi bağışçısı Waheed Alli'den 32.000 sterlinlik iş kıyafeti, 2.400 sterlin değerinde birden fazla gözlük ve 18 milyon sterlinlik bir çatı katının kullanımını kabul etme kararı üzerine çıkan tartışmanın ardından artık bedava kıyafet kabul etmeyeceğini söylemişti.

Brüksel'de Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile yaptığı görüşmede konuşan Starmer, ağırlamayla ilgili yeni kurallar yürürlüğe girene kadar geri ödemeleri ağırlamayla ilgili olarak yaptığını söyledi.

“Biz bir değişim hükümeti olarak geldik” dedi. “Şimdi bağışlar için ilkeler getireceğiz, çünkü şimdiye kadar politikacılar duruma göre en iyi bireysel yargılarını kullandılar. Bence bazı genel uygulama ilkelerine ihtiyacımız var. Bu nedenle, ilkeler yürürlüğe girene kadar bu geri ödemeleri yapmamın doğru olacağı görüşünü benimsedim.”

Downing Street kaynakları Starmer'ın gelecekte hiçbir bakanın ağırlama kabul edemeyeceği yönünde bir emsal teşkil etmediğini, ancak kurallar belirlenene kadar söz konusu meblağları geri ödemenin doğru olduğunu söyledi.

Starmer tarafından ödenen hediyeler arasında Universal Music Group'tan alınan toplam 2,800 Sterlin tutarındaki dört Taylor Swift bileti ve Futbol Federasyonu'ndan alınan 598 Sterlin tutarındaki iki Taylor Swift bileti de yer alıyor. Ayrıca Arena Racing Corporation'dan Doncaster Races için aldığı dört biletin bedelini de £1,939 olarak iade etti.

 

Hibya Haber Ajansı