Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İran’ın “direniş ekseni” İsrail’e daha fazla saldırı çağrısında bulundu

Stockholm, 3 Ekim (Hibya) – İran destekli “direniş ekseni”ndeki silahlı militan gruplar, Tahran’ın Salı günü İsrail’deki hedeflere yüzlerce füze fırlatmasını memnuniyetle karşıladı ve daha fazla saldırı çağrısında bulundu.

Stockholm, 3 Ekim (Hibya)

Lübnan, Gazze, Suriye, Irak ve Yemen'deki gruplardan gelen açıklamalar, mevcut krizin bölgesel boyutunu vurguluyor, ancak analistler İran destekli koalisyonun birçok kilit üyesinin geçen yıl boyunca o kadar zayıfladığını ve retorik tehditleri İsrail için gerçek bir tehlikeye dönüştürme yeteneklerinin sınırlı olduğunu söylüyor.

Geçtiğimiz Ekim ayında İsrail'e yaptığı sürpriz saldırıyla krizi tetikleyen Gazze'deki İran destekli militan grup Hamas, İran'ın füze saldırılarını övdü ve bunların son aylarda bir dizi Hamas, Hizbullah ve İran komutanının İsrail tarafından öldürülmesinin intikamını aldığını söyledi.

Grup, "İslam Devrim Muhafızları Kolordusu'nun, işgal altındaki topraklarımızın geniş alanlarına, işgalin bölge halklarına karşı devam eden suçlarına yanıt olarak ve ülkemizin kahraman şehitlerinin kanının intikamı olarak gerçekleştirdiği kahramanca roket fırlatmasını kutluyoruz" dedi.

Yemen'in çoğunu kontrol eden İran destekli bir grup olan Husilerin sözcüsü Yahya Saree, İran'ı "övdü" ve Gazze'de ateşkes olmazsa "İsrail düşmanına veya onları destekleyenlere karşı operasyonlarını genişleteceği" tehdidinde bulundu. Grup, İsrail'i hedef alan düzinelerce roketten ve Kızıldeniz'deki uluslararası nakliyeye yönelik saldırılardan sorumluydu.

Transatlantik bir düşünce kuruluşu ve savunma grubu olan Karşı-Aşırılık Projesi'nin kıdemli danışmanlarından Edmund Fitton-Brown, Husiler ve diğer grupların bu tür tehditlerde bulunmasının öngörülebilir olduğunu söyledi.

Edmund Fitton-Brown "Söylemlere fazla anlam yüklememeliyiz.. Filistinli grupların işgal altındaki Batı Şeria'nın dışında tırmanma kapasitesi yok, İsrailliler ise son birkaç haftada o kadar başarılı oldu ki Lübnan Hizbullah'ının İran'ı savunabileceğini sanmıyorum." diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı