Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsrail: İran saldırılarına misilleme ”yakında” olacak

Stockholm, 3 Ekim (Hibya) – İsrail’in Birleşmiş Milletler elçisi Danny Danon CNN’e verdiği demeçte ”Dün gece olanlar benzeri görülmemiş bir tepkiydi ve bugün Güvenlik Konseyi’nde söylediğim gibi çok güçlü ve acı verici bir tepki olacak. Yakında olacak.” diye konuştu.

Stockholm, 3 Ekim (Hibya)

Danny Danon ''İsrail'in savaş kabinesi seçeneklerini değerlendiriyor ve İran ülkeye şimdiye kadarki en büyük saldırısını başlattıktan sonra "boş boş oturmayacak" dedi.

İran, İsrail askeri hedeflerine yaklaşık 200 balistik füze fırlattı, İsrail'de sirenlerin çalmasına ve ülkenin gelişmiş savunma sistemlerinin harekete geçmesine neden oldu.

"Sanırım Orta Doğu'daki herhangi bir hedefe ulaşma kapasitemiz olduğunu biliyorlar ve bunu nasıl yapacağımıza ve neyi hedefleyeceğimize karar vermek bize kalmış." diyen Danon İsrail'in ABD Başkanı Joe Biden'ın İran'ın nükleer tesisinin İsrail'in yaklaşan yanıtında hedef alınmaması gerektiği yönündeki mesajına kulak verip vermediği sorulduğunda "İran'ın nükleer yeteneklere sahip olmasını engellemek ABD ve diğer Batılı demokrasilerin sorumluluğunda olmalı, aksi takdirde çok geç olacak." diye devam etti.

Danon, İsrail'in tırmanış veya savaş görmek istemediğini ancak İran'ın büyük ölçekli roket fırlatmalarına misillemede bulunacağında ısrarcı olduğunu söyledi.

"Ancak bunu hesaplanmış bir yanıt haline getirmemiz gerekecek çünkü İran ile tam bir savaş görmek istemiyoruz. Ve inanın bana, onlar da bunu görmek istemiyor. Gazze'de Hamas ile savaştığımızda yeteneklerimizi gösterdik ve Lübnan'da Hizbullah ile savaşıyoruz. Bizimle savaşa başlamadan önce Beyrut'ta ve Gazze'de neler olduğunu görmeleri daha iyi olur." dedi.

 

Hibya Haber Ajansı