Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İtalya’da sağlık personeline saldırıların ardından ordu göreve çağrıldı

Roma, 12 Eylül (Hibya) – Ardı ardına gelen saldırıların ardından İtalyan hastane personelinin korunması için doktor ve hemşire sendikaları, hasta ve hasta yakınlarının ülke genelinde öfkeye yol açan saldırılarındaki artış karşısında yetkililere orduyu hastanelere getirmeyi düşünmeleri çağrısı yaptı.

Roma, 12 Eylül (Hibya)

İtalya'da sadece 2023 yılında 16 bin  fiziksel ve sözlü saldırı vakası yaşandığı belirtildi.

Videoya çekilen ve sosyal medyada yaygın olarak paylaşılan en son olaylardan birinde, acil bir ameliyat sonrasında hayatını kaybeden 23 yaşındaki bir kadının yaklaşık 50 akrabası ve arkadaşının sağlık personeline saldırmasının ardından, Cuma günü doktorlar ve hemşireler güneydeki Puglia bölgesinde bulunan Foggia'daki Policlinico hastanesinde bir odaya barikat kurmak zorunda kaldı. Saldırıda bazı sağlık çalışanları yaralandı.

İki gün sonra aynı hastane, bir hastanın üç acil servis hemşiresine tekme ve yumruk attığı başka bir saldırı daha bildirdi. Salı günü ise yine Puglia'da bir hasta Lecce yakınlarındaki Casarano'da bulunan Francesco Ferrari hastanesinde bir doktora saldırdı.

Nursing Up sendikasının ulusal başkanı Antonio De Palma, şiddet olaylarındaki artış karşısında şoke olduğunu söyledi. De Palma, “Geçtiğimiz 10 yıl içinde böylesine bir vahşet tırmanışı hiç belgelenmemişti” dedi. “Hiç bu kadar tehlikeli ve saldırgan bir seviyeye ulaşmamıştık. İçişleri Bakanını acilen bu durumun ciddiyetini ele almaya çağırıyoruz. Orduyu sağlık tesislerinde konuşlandırmayı düşünmek zorunlu hale gelmiştir. Daha fazla bekleyemeyiz.” dedi.

Ulusal Hemşirelik Meslekleri Federasyonu (Fnopi) sağlık personeline yönelik “suç teşkil eden eylemleri” “kabul edilemez” olarak niteleyerek kınadı ve güvenli bir çalışma ortamının sağlanması için yetkililerden koruma talep etti.

İtalyan Tıp-Bilim Dernekleri Federasyonu (Fism) Başkanı Loreto Gesualdo, sağlık çalışanlarına saldıran ya da sağlık tesislerine zarar verenlerin üç yıl süreyle tıbbi hizmetlere ücretsiz erişiminin askıya alınmasını öngören bir yasa teklifinde bulundu.

 

Hibya Haber Ajansı