Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Itri Kültür Sanat Sezonu açılıyor

Esenler Belediyesi, 2024-2025 Kültür Sanat Sezonunu, besteleriyle klasik Türk musikisine yeni bir boyut kazandıran “Nevakâr”, “Segâh Tekbir”, “Salat-ı Ümmiye” ve “Segâh Yürük Semai” gibi unutulmaz eserlerin bestekârı Buhurizade Mustafa Itri Efendi’ye atfetti.

Esenler Belediyesi, 2024-2025 Kültür

Esenler Belediyesi, yeni dönemi 17. yüzyılın ünlü Türk bestekârı Buhurizade Mustafa Itri Efendi’ye ithaf etti. Türk musikisine kazandırdığı eşsiz ve unutulmaz eserlerle silinmez izler bırakan Buhurizade Mustafa Itri Efendi’nin yakından tanınmasına fırsat tanıyacak pek çok çalışma, yeni sezonda sanatseverlerin ilgisine sunulacak.  

Esenler’de Buhurizade Mustafa Itri Efendi Kültür Sanat Sezonuna özel, ‘İstanbul Şiirleri Beste Yarışması’ düzenlenecek. Yarışmanın jüri koltuğunda ise Türk müziğinin önemli isimleri oturacak. Ayrıca yeni sezonda klasik müziğimizi yansıtan özel albüm çalışmaları yapılacak. İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı, sezon içerisinde düzenlenen programların paydaşı olarak yer alacak. Yazar Savaş Barkçin ise “Itri’den Günümüze Müzikli Tarih” programında Türk müziğinin en önemli isimlerinin sanatlarını ele alacak.

Hibya Haber Ajansı